Uskoro tri nova Bike STOP stajališta u općini Sibinj

Turistička zajednice Brodsko–posavske županije, općina Sibinj i tvrtka UBS d.o.o. danas su potpisale sporazum o postavljanju Bike STOP sa solarnim setom na tri lokacije na području općine Sibinj u Brodsko – posavskoj županiji.

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.08.2022
Uskoro tri nova Bike STOP stajališta u općini Sibinj


 Naziv projekta je Bike Checkpoints. Vrijednost projekta je 202.500,00 kn a sredstva su osigurana putem kandidature za sredstva iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent koje je TZ Brodsko – posavske županije aplicirala prema Hrvatskoj turističkoj zajednici.

Postavljanje  ovoga turistički infrastrukturnog projekta sufinancirati će i općina Sibinj. Ovo je jedan od ukupno tri projekta  koje će TZ BPŽ realizirati u 2022.g. putem potpore iz nacionalnih fondova. 

 Cilj projekta je obogatiti biciklistički infrastrukturu postojećih biciklističkih staza u općini Sibinj postavljanjem tri Bike Stopa uz stanice za popravak bicikala te povećati sigurnost turista i sadržaja za bickliste i pješake. 

Brodsko-posavska županija je u posljednje 4 godine trasirala više od 30 biciklističkih ruta kroz projekt Slavonia Bike, a nekoliko ruta prolazi općinom Sibinj. Općina Sibinj  je u posljednje dvije godine uredila pješačko – biciklističke staze oko jezera Petnja koje predstavlja turistički magnet. Sve te aktivnosti su dovele do povećanja broja cikloturista te aktivne vozače bicikala što je uzrokovalo potrebu za dodatnom infrastrukturom koja povećava sigurnost i sadržaj za bicikliste.

Projekt je značajan za razvoj cikloturizma općine Sibinj, ali i pomaže pri stvaranju dodane vrijednosti u turističkoj ponudi. Evidentna je inovativnost projekta budući da  projekt primjenjuje inovativno tehnološko rješenje odmorišta koje uključuje solarni set za napajanje i bežične punjače za mobitele. 

TZ BPŽ je također putem  nacionalnog fonda osigurala  sredstva i za  izradu „Strategije razvoja turizma i marketinški plan za Brodsko – posavsku županiju do 2030.g“. dok je treći projekt koji je financiran iz nacionalnog fonda – „Promocija Brodsko – posavske županije kao idealne destinacije za odmor na kontinentu“. 

Sva tri projekta će biti realizirana do kraja godine. 

Turistička zajednica  Brodsko – posavske županije je također prošli tjedan potpisala Ugovor sa pet lokalnih turističkih zajednica na području županije za  još  15 projekata koji će se realizirati  u gradu Sl. Brodu, Novoj Gradiški, općini Cernik, općini Garčin i na području TZ Meridiana Slavonica (općina Brodski Stupniik, Nova kapela i Oriovac) . 

Ukupna vrijednost ovih 15 projekata koji će se realizirati u suradnji sa lokalnim turističkim zajednicama  je 659. 835,00 kn.  

Projekti su to koji se odnose na  potpore za manifestacije, ulaganja u turističku infrastrukturu, uspostava sustava oznaka kvalitete za objekte , izrada novih vizuala, izrada internetskih stranica ,projektnih dokumentacija, edukacija, izrada grafičkih priprema i tisak promotivnih materijala itd. 

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara