Uskoro prva punionica stlačenog prirodnog plina u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod uskoro otvara prvu punionicu stlačenog prirodnog plina, ukupno 5. u Hrvatskoj.

Autor: Brodportal | Datum objave: 31.07.2021


 Brod-plin uskoro izlazi i na tržište prodaje stlačenog prirodnog plina. Upotreba te vrste pogonskog goriva raste diljem Europe, a u skladu s tim i Slavonski Brod bit će punkt za punjenje te kategorije vozila. Bit će to ukupno 5. punionica u Hrvatskoj, a prva u Slavoniji.

U skladu s rastućim trendom upotrebe stlačenog prirodnog plina kao pogonskog vozila svoju novu šansu na tržištu prepoznao je Brod-plin. Ovo jeto otvara svoju prvu punionicu stlačenog prirodnog plina. I prvoj u Slavoniji. Isto tako i prva je to samoposlužna punionica bez zaposlenika s automatskom naplatom u Hrvatskoj. Ovdje će se pogonskim gorivom opskrbljivati osobna vozila no i autobusi i kamioni. I to isključivo oni na stlačeni prirodni plin. 

Jasno je da je Brod-plin ovom investicijom računao na tranzitni promet pa je i punionica strateški smještena odmah uz autocestu prije nadvožnjaka za Podvinje u Čavlićkom kraju. 

Kada je riječ o ovoj vrsti pogonskog goriva te vozilima koji ih koriste, definitivno je riječ o ekološki prihvatljivoj varijanti, a tu je i dobrodošla ušteda novca. 

Procjenjuje se da broj vozila na stlačeni prirodni plin godišnje u svijetu raste oko 30 posto. Već sada ga nazivaju gorivom budućnosti jer predstavlja ekološku alternativu tekućim fosilnim gorivima, primjerice ima gotovo nultu emisiju lebdećih čestica te više od 70 posto manju emisiju ugljikovodika. 

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni