Uskoro prva punionica stlačenog prirodnog plina u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod uskoro otvara prvu punionicu stlačenog prirodnog plina, ukupno 5. u Hrvatskoj.

Autor: Brodportal | Datum objave: 31.07.2021


 Brod-plin uskoro izlazi i na tržište prodaje stlačenog prirodnog plina. Upotreba te vrste pogonskog goriva raste diljem Europe, a u skladu s tim i Slavonski Brod bit će punkt za punjenje te kategorije vozila. Bit će to ukupno 5. punionica u Hrvatskoj, a prva u Slavoniji.

U skladu s rastućim trendom upotrebe stlačenog prirodnog plina kao pogonskog vozila svoju novu šansu na tržištu prepoznao je Brod-plin. Ovo jeto otvara svoju prvu punionicu stlačenog prirodnog plina. I prvoj u Slavoniji. Isto tako i prva je to samoposlužna punionica bez zaposlenika s automatskom naplatom u Hrvatskoj. Ovdje će se pogonskim gorivom opskrbljivati osobna vozila no i autobusi i kamioni. I to isključivo oni na stlačeni prirodni plin. 

Jasno je da je Brod-plin ovom investicijom računao na tranzitni promet pa je i punionica strateški smještena odmah uz autocestu prije nadvožnjaka za Podvinje u Čavlićkom kraju. 

Kada je riječ o ovoj vrsti pogonskog goriva te vozilima koji ih koriste, definitivno je riječ o ekološki prihvatljivoj varijanti, a tu je i dobrodošla ušteda novca. 

Procjenjuje se da broj vozila na stlačeni prirodni plin godišnje u svijetu raste oko 30 posto. Već sada ga nazivaju gorivom budućnosti jer predstavlja ekološku alternativu tekućim fosilnim gorivima, primjerice ima gotovo nultu emisiju lebdećih čestica te više od 70 posto manju emisiju ugljikovodika. 

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara