Uskoro novo lice brodskog Autobusnog kolodvora

Autobusni kolodvor jedan od glavnih kapitalnih projekata Grada Slavonskog Broda u 2020. godini.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.01.2020
 Proračun Grada Slavonskog Broda usvojen je krajem studenog, i njime su, između ostalog,  definirani planovi i projekti koji bi se trebali započeti ili realizirati u sljedećih godinu dana. Među njima se našao i projekt izgradnje odnosno rekonstrukcije autobusnog kolodvora.

Na Trgu hrvatskog proljeća, u 2020. godini trebale bi se dogoditi velike promjene. Jedan od najvećih gradskih projekata koji bi s realizacijom trebao krenuti ove godine, rekonstrukcija je Autobusnog kolodvora koji je već godinama trn u oku građana. O renovaciji, pa čak i izmještanju Autobusnog kolodvora sa sadašnjeg mjesta, dugo se govorilo, ali po tom pitanju gotovo ništa nije učinjeno. Jedan od razloga koji su se najčešće spominjali kao opravdanje bili su imovinski odnosi i vlasnički udjeli jer kolodvor nije ima samo jednog, već tri vlasnika.  

Ono što je za sada poznato, može se iščitati iz Obrazloženja ovogodišnjeg gradskog Proračuna u kojem stoji da su za ovaj projekt osigurana sredstva u iznosu od 30 milijuna kuna. Ona će, kako je navedeno, biti uložena u rekonstrukciju i izgradnju kolodvora, u svrhu osiguranja kvalitetnijih, modernijih i energetski učinkovitijih uvjeta rada gradskog prijevoza. 

Financiranje projekt o kojemu se i dalje malo toga zna, zasmetalo je i gradskim vijećnicima. Davanje kolodvora u koncesiju, ili gradnji putem javno-privatnog partnerstva, čini se, nisu opcije, ali mogli bi biti europski fondovi. 

Što će se u cijeloj priči rekonstruirati, a što izgrađivati, tek ćemo vidjeti. A stari kolodvor tako će napokon otići u zaborav.

Zadnje vijesti

Trenkovci domaćini Seminara međimurskih plesova

Osnovan Muzej tambure u Slavonskom Brodu

Za kraj drugog kruga prvenstva remi protiv Španjolske

FOTO GALERIJA

Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu

Robotičari iz Connect IT nastupili na FLL natjecanju zagrebačkog FER-a

Tradicija u službi razvoja turizma

FOTO - Više od 50 jahača na 4. Pokladnom jahanju u Velikoj i Maloj Kopanici

Marsonia bez većih promjena krenula s pripremam za proljetni dio sezone