Uskoro nova pedijatrija u sklopu Doma zdravlja

Ovoga ljeta u funkciji bi trebala biti nova pedijatrija u sklopu Doma zdravlja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.05.2020
 Uz energetsku obnovu bolnice u Slavonskom Brodu drugi po redu veliki investicijski projekt s ciljem poboljšanja zdravstvenih usluga zasigurno je izgradnja novog objekta u sklopu Doma zdravlja. Riječ je o novoj zgradi pedijatrije, a ekipa SBTV-a provjerila kako napreduju radovi i kada će je najmlađi pacijenti moći početi koristiti. 

Odlazak liječniku zasigurno nije niti zabavna niti ugodna stvar za najmlađe pacijente no i njihove roditelje. Kako bi dobili vrhunsku uslugu, proveli vrijeme čekanja u najboljem mogućem okruženju, prošle godine počela je nova velika investicija Doma zdravlja – izgradnja novog objekta za potrebe pedijatrije.

Za primjerene i prilagođene uvjete ukupno će biti izdvojeno više od 9 milijuna kuna. 3 milijuna i 600 tisuća kuna dolazi iz programa Europskog fonda za regionalni razvoj, projekt s više od 2 milijuna financira Brodsko-posavska županija dok 3 i pol milijuna kuna dolazi iz vlastitih sredstava Doma zdravlja. Unatoč manjim zastojima zbog koronavirusa, za izvođače radovi teku prema planu. 

Velika većina grubih građevinskih radova je završena pa je već ovih dana vidljiva vizura budućeg objekta. Sada se radi na ravnanju zidova, ugradnji instalacija, prozora i vrata, a na red je došlo uređenje unutrašnjosti objekta. 

Uz osnovne građevinske zahvate u ovom će objektu baš zato jer će tu svakodnevno dolaziti najmlađi, biti uvedene i neke novine kako bi boravak u čekaonicama prošao što brže, zabavnije i kreativnije. 

Rokovi za završetak sve su bliže. Uz novi interijer i više prostora nova zgrada pedijatrije donijet će najsuvremenije uvjete za male pacijente, mogućnost bolje dijagnostičke usluge kao i pogotovo u doba sezona prehlada, gripe pa i epidemije mogućnost razdvajanja zaraznih od nezaraznih pacijenata. 

Zadnje vijesti

U Savi pronađeno tijelo utopljenika

U Zagrebu predstavljena nova web platforma Slavonia.Travel

HZJZ objavio nove upute za dječje vrtiće i škole

FOTO GALERIJA

Slavimo biološku raznolikost i Brodsko-posavske županije

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu