Uskoro brži prelazak granice s Bosnom i Hercegovinom?

O problemu prelaska međudržavne granice u pograničnim dijelovima Hrvatske i Bosne i Hercegovime, predstavnici ovih država već su razgovarali. Dopredsjednik Republike Srpske, Josip Jerković, s hrvatskom ministricom vanjskih i europskih poslova, Marijom Pejčinović Burić, sastao se u siječnju, a jedna od tema njihovog sastanka bila je upravo osiguravanje bržeg i jednostavnijeg prelaska granice za pogranično stanovništvo.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.02.2018
Uskoro brži prelazak granice s Bosnom i Hercegovinom?


S riječi bi se uskoro moglo prijeći na djela. Način na koji bi se prelazak granice za pogranično stanovništvo mogao ubrzati i olakšati, Jerković i Valić vide u uspostavljanju brze trake. Tamo gdje je to moguće, izdvajalo bi se pogranično stanovništvo s pograničnim iskaznicama, i brže prelazilo granicu. 

Tako bi se povećao i broj onih koji imaju pogranične iskaznice koje izdaje Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske. 

 Boljoj situaciji, istaknuo je Jerković, trebao bi pridonijeti i novi kružni tok i obilaznica u Općini Bosanski Brod. Brži prelazak granice, nije bila jedina tema sastanka jer su se prisutni dotaknuli i pitanja sigurnosti. Kako će izgledati konačno tehničko rješenje za granične prijelaze u Brodsko-posavskoj županiji i koliko će sve to koštati, još nije poznato. Pregovori su još uvijek u početnoj fazi, ali dobra volja koju su na današnjem sastanku pokazale obje strane, obećava.

Osoba kojima bi rješenje ovih problema moglo koristiti ima mnogo. Kako je istaknuo načelnik Valić, na području Brodsko-posavske županije žive mnogi koji su za vrijeme rata morali izbjeći u Republiku Hrvatsku, i koji danas, zbog različitih razloga, svakodnevno prelaze granicu. 

Zadnje vijesti

U Galeriji Ružić održana Večer poezije

Međunarodni Dan muzeja u Muzeju Brodskog Posavlja

Vodovod u Staroj Gradiški

SPORT

U dvoranama "Brod" i "Vijuš"

Sportska natjecanja kao završnica programa obilježavanja Dana grada

NAJČITANIJE DANAS

Sudjelovalo nekoliko stotina mališana

Održana manifestacija "Volim Brod" – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

FOTO GALERIJA

Hrvatski misionar -bogoslov Josip Brnjić poziva na humanitarnu akciju za djecu s posebnim potrebama u Tanzaniji

Konji su vrijedno blago naše Slavonije i sve je više mladih konjogojaca koji nastavljaju tradiciju

Druga i završna večer Mega bikers susreta u Slavonskom Brodu

Prva večer Mega bikers susreta uz sjajnu rock svirku i više od 5 tisuća posjetitelja

Medicinske sestre traže bolje uvjete rada, u Hrvatskoj ih nedostaje više od 10 tisuća