Uskoro brži prelazak granice s Bosnom i Hercegovinom?

O problemu prelaska međudržavne granice u pograničnim dijelovima Hrvatske i Bosne i Hercegovime, predstavnici ovih država već su razgovarali. Dopredsjednik Republike Srpske, Josip Jerković, s hrvatskom ministricom vanjskih i europskih poslova, Marijom Pejčinović Burić, sastao se u siječnju, a jedna od tema njihovog sastanka bila je upravo osiguravanje bržeg i jednostavnijeg prelaska granice za pogranično stanovništvo.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.02.2018
Uskoro brži prelazak granice s Bosnom i Hercegovinom?


S riječi bi se uskoro moglo prijeći na djela. Način na koji bi se prelazak granice za pogranično stanovništvo mogao ubrzati i olakšati, Jerković i Valić vide u uspostavljanju brze trake. Tamo gdje je to moguće, izdvajalo bi se pogranično stanovništvo s pograničnim iskaznicama, i brže prelazilo granicu. 

Tako bi se povećao i broj onih koji imaju pogranične iskaznice koje izdaje Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske. 

 Boljoj situaciji, istaknuo je Jerković, trebao bi pridonijeti i novi kružni tok i obilaznica u Općini Bosanski Brod. Brži prelazak granice, nije bila jedina tema sastanka jer su se prisutni dotaknuli i pitanja sigurnosti. Kako će izgledati konačno tehničko rješenje za granične prijelaze u Brodsko-posavskoj županiji i koliko će sve to koštati, još nije poznato. Pregovori su još uvijek u početnoj fazi, ali dobra volja koju su na današnjem sastanku pokazale obje strane, obećava.

Osoba kojima bi rješenje ovih problema moglo koristiti ima mnogo. Kako je istaknuo načelnik Valić, na području Brodsko-posavske županije žive mnogi koji su za vrijeme rata morali izbjeći u Republiku Hrvatsku, i koji danas, zbog različitih razloga, svakodnevno prelaze granicu. 

Zadnje vijesti

Jedrilicom sletio na stablo, pilot prošao bez ozlijeda

Prošli tjedan 343 prometna prekršaja, i dalje najbrojnije četiri “ubojice u prometu”

Pristojan poraz košarkašica Broda na Savi

FOTO GALERIJA

VIDEO Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila ured u Brodsko-posavskoj županiji

Brojni vjernici hodočastili Gospi Brze Pomoći; svečano misno slavlje predvodio kardinal Vinko Puljić

Na Korzu predstavljene slike iz 3D radionice Filipa Mrvelja

3. Dječja smotra folklora okupila 200-ak malih folkloraša

Obilježena 26. obljetnica pada Bosanskog Broda