Uručene nagrade za izvrsnost slavonskobrodskim gimnazijalcima

Slavonskobrodska Gimnazija Matija Mesić nagradila troje maturanata za izvrsnost, dodijeljene i diplome učenicima za uspješno položen DSD ispit iz njemačkog jezika najviše razine C1.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.06.2020


 Nema ih puno u generaciji, no u četverogodišnjem srednjoškolsom obrazovanju ipak ima učenika koji ostvare izvrsnost s prosjekom ocjena 5,0. Svojih troje takvih nagradila je slavonskobrodska Gimnazija Matija Mesić. Istodobno, dodijeljene su i diplome u okviru programa DSD – za njemački jezik, kojega gimnazija provodi već 12 godina u suradnji s njemačkom saveznom Vladom. 

Oni su ostvarili prosjek ocjena 5,0 iz svih nastvanih predmeta kroz sve četiri godine svog gimnazijskog obrazovanja. Ana šarić, Ana Živić i Tomislav Solar danas su za svoju izvrsnost dobili zaslužene nagrade.

Važno je, počesto i presudno za daljnje obrazovanje pa i tržište rada poznavati i strane jezike. Brodska gimnazija tako u suradnji s Vladom SR Njemačke već 12 godina provodi program Deutsche Sprach Diplom, koja znači sprmenost u govorenju, pisanju, govorenju i razumjevanju njemačkog jezika do najviše razine C1. Za taj ostvareni stupanj 13 je učenica i učenika Gimnazije, i jedan Tehničke škole danas dobilo i DSD diplome.

Više pogledajte u prilogu SBTV-a!

Zadnje vijesti

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

Prouzročio prometnu nesreću s 2,09 promila alkohola u organizmu

I brodsko-posavska policija u akciji “Dani sigurnosti u prometu”

VIJESTI

Puna inspiracije – skrivena blaga hrvatske unutrašnjosti

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

FOTO GALERIJA

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD