Uređenje novog stana

Želite urediti vaš dnevni boravak, no jednostavno nemate inspiracije? Napokon ste kupili novi stan i vrijeme je da ga uredite prema vlastitim željama, no ne znate odakle biste počeli?

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.08.2021
Uređenje novog stana


Želite urediti vaš dnevni boravak, no jednostavno nemate inspiracije? Napokon ste kupili novi stan i vrijeme je da ga uredite prema vlastitim željama, no ne znate odakle biste počeli?

Projektiranje, dizajniranje i uređenje interijera opsežan je posao koji zahtijeva puno truda i vremena. Zašto da sami „razbijate“ glavu, kad možete unajmiti profesionalce da odrade ovaj posao umjesto vas. Unajmljivanje profesionalnog dizajnera interijera najbolji je način da povećate vrijednost vaše investicije, uz ni malo uloženog truda, vremena i tek neznatna financijska sredstva.

Odakle početi?
 
Prvi zadatak je odrediti prioritete. Dakle, odlučite redoslijed soba kojim ćete ih uređivati. Dnevni boravak i spavaća soba zasigurno su dvije najvažnije prostorije. U isto vrijeme, neminovno zahtijevaju najviše truda i ulaganja. Pri uređivanju stana vodite se načelom da ćete koristiti pojedine sobe onako kako ih uredite. Odnosno, ako želite da spavaća soba bude oaza mira, opuštanja i romantike, uredite ju u minimalističkom stilu te izbjegavajte multimedijalne uređaje poput tv-a koji narušavaju mir.

Odabir namještaja
 
Ovisno o stilu uređenja stana koji preferirate, na temelju toga ćete odabrati namještaj. Pitanje je: želite li ga izrađivati po mjeri ili ste više zainteresirani za kupovni namještaj. Nakon toga, odlučite koji vam je namještaj potreban za dnevni boravak, što sve želite imati u kuhinji, kako želite urediti dječju sobu, sobu za goste i sl. Pri uređenju stana neka vam je uvijek na pameti stil interijera kojemu težite. Isto tako, obratite pozornost i na kvalitetu te funkcionalnost namještaja.  
 
Četiri su razloga zbog kojih biste trebali unajmiti dizajnera/dekoratera za uređenje novog stana
 
1. Profesionalnost usluge: za uređenje interijera zaduženi su stručni profesionalci koji znaju procijeniti situaciju i ponuditi najbolja rješenja. Obučeni „par očiju“ vidjet će sve one stvari koje su vama zasigurno promakle. Uzet će u obzir veličinu i oblik prostorije te proučiti boje koje će savršeno odgovarati vašem interijeru. Osim toga, ponudit će vam neka druga rješenja u obliku dekorativnih tapeta, LED rasvjete, fotografija, kućnog cvijeća i sl. 
 
2. Ušteda vremena i novca: jeste li se ikad našli u situaciji da ste kupili komad namještaja koji je odlično izgledao u trgovini, no bio je prevelik i jednostavno se nije uklapao u vaš poslovni prostor? Jedna od najvećih prednosti profesionalnog uređenja interijera odnosi se na uštedu vašeg vremena i financijskih sredstava. Zamislite samo kad biste sami uređivali interijer. Zasigurno biste potrošili puno više novaca dok ne biste postigli željeni rezultat. No i to je upitno. A o uloženom vremenu da ne govorimo. Zato su ovdje profesionalci koji točno znaju što i kako učiniti da bi ispunili vaše želje i zahtjeve. I ne samo to. Stručnjaci će moći predvidjeti bilo koje eventualne prepreke koje se mogu pojaviti tijekom uređenja interijera.
 
3. „Wow“ efekt: osobe koje se bave uređenjem interijera „stvorene“ su da razmišljaju kreativno te pri tom uzimaju u obzir cjelokupnu sliku koju klijenti često ne vide. Razmišljanje izvan okvira je ono što čini profesionalce posebnim i jedinstvenim. Profesionalno uređenje interijera ne obuhvaća isključivo uređenje zidova već postavljanje odgovarajuće rasvjete te odabir namjenskog namještaja. Pored toga, naglasak se stavlja na odabir boja i materijala. Kada govorimo o nabavi odgovarajućeg namještaja, ne zaboravite na činjenicu da možete dati izraditi namještaj po mjeri.
 
4. Kombiniranje različitih stilova uređenja: jedna od najtežih stvari prilikom uređenja prostora jest kombiniranje odnosno usklađivanje različitih stilova. Profesionalni i stručni djelatnici svakodnevno se susreću s ovakvim izazovima, stoga imaju rješenje za sve situacije i prilike.
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Vanesa brončana na Europskom prvenstvu

Udruga Marsonia Zagreb okuplja sve zagrebačke Brođane na jednome mjestu

48 novooboljelih osoba od Covid-19 u proteklih 24 sata

FOTO GALERIJA

Obilježena 30. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje