Uputa o postupanju i primjeni karantene za vozače teretnih vozila

Ministarstvo unutarnjih poslava objavilo je Uputu koja se odnosi na vozače teretnih vozila.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.03.2020
Uputa o postupanju i primjeni karantene za vozače teretnih vozila


 Uputu donosimo u cijelosti:

I.

1. Ova uputa odnosi se na trgovačka društva i obrte te vozače teretnih vozila koji imaju istovar robe u Republici Hrvatskoj. 

2. Za sve vozače koji su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku, primjenjuju se tranzitni koridori. 

II.

1. Trgovačka društva i obrtnici moraju najaviti za koliko osoba treba osigurati karantenu te dostaviti podatke u koju županiju dolaze, odnosno identifikacijske podatke tih vozača, njihove kontakt telefone i registarsku oznaku vozila, na e-mail adresu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stozerczmup.hr.

2. Sva trgovačka društva/obrti ove Upute trebaju pravovremeno najaviti dolazak na granicu Republike Hrvatske, na način da na e-mail adresu stozerczmup.hr dostave sljedeće podatke: ime trgovačkog društva/obrta, ime i prezime vozača, njegov 01B, iz koje zemlje dovoze robu, koji granični prijelaz koristi, mjesto istovara, mjesto njegove karantene. 

3. Trgovačka društva/obrti koji imaju mogućnost većeg kapaciteta za smještaj svojih vozača u karantenu sukladno mjerama zdravstvenog nadzora, mogu zatražiti formiranje istih unutar svojih poslovnih prostora od županijskog stožera civiIne zaštite. Također zadužuje se županijski stožer civilne zaštite za prikupljanje svi potrebnih podatka o osobama u odobrenim objektima-karantenama. 

Na iste se primjenjuju sve mjere o samozaštitnom ponašanju, samoizolaci i u kabinama kamiona, koridorima dolaska te svim drugim informacijama bitnim za provedbu ove Upute. 

III. 

1. Samostalni sektor za informacijske i komunikacijske sustave MUP-a izraditi će bazu podataka za upisivanje dostavljenih podataka iz točke 2. glave II. ove Upute.

2. Operativni centar civilne zaštite će dostavljene podatke upisivati u izrađenu bazu podataka.

3. Nacionalni informacijski sustav za upravljanje državnom granicom (NISUDG) biti će povezan na izradenu bazu podataka. 

4. Nacionalni informacijski sustav za upravljanje državnom granicom će vraćati podatak o ulasku teretnog vozila u bazu podataka Civilne zaštite. 

IV. 

1. Trgovačka društva/obrti ove Upute moraju obavijestiti županijske centre civilne zaštite na broj telefona 112 o dolasku vozača u karantenu i polasku vozača iz karantene, te daljnji smjer kretanja. 

2. Županijski centri civilne zaštite o podatcima iz točke 1. moraju voditi evidenciju koja mora sadržavati sljedeće podatke: mjesto karantene, naziv trgovačkog društva ili obrta, ime i prezime vozača, OIB, registarska oznaka vozila, vrijeme dolaska u karantenu i vrijeme odlaska iz karantene te navedene podatke dostavljati na e-mail adresu OCCZ-a (occz@civilna-zastita.hr). 

V. 

1. Trgovačka društva/obrti kojima robu dovoze inozemni dobavljači moraju najaviti njihov dolazak i podatke iz točke 2. glave II. ove Upute. Na vozače u vlasništvu inozemnih trgovačkih društava, koji se odmah nakon istovara vraćaju u svoju zemlju ne primjenjuje se mjere zdravstvenog nadzora. 

2. Trgovačka društva za inozemne vozače, moraju najaviti putem e-mail adrese stozerczmup.hr broj vozača i njihove identifikacijske podatke te registarsku oznaku vozila, mjesto dolaska (županija odredišta), a radi njihovog smještaja u karantenu u organizaciji županijskih centara civilne zaštite. 

3. Trgovačka društva za koja robu dopremaju inozemni dobavljači dužna su svoje dobavljače obavijestiti o mjestu karantene za spomenute vozače. Na iste se primjenjuju sve mjere o samozaštitnom ponašanju, samoizolaciji u kabinama kamiona, koridorima dolaska te svim drugim informacijama bitnim za provedbu ove Upute. 

4. Trgovačka društva/obrti će o smještaju inozemnih vozača u karantenu odmah obavijestiti mjerodavni županijski centar civilne zaštite 112. 

Zadnje vijesti

Ukrala bankovnu karticu pa lažno prijavila da je i njoj ukradena

Euroherc i Adriatic uručili vrijedne nagrade i dobitnicima u Slavonskom Brodu

Juniorski futsal derbi opravdao sva očekivanja

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske