Upoznaj kandidate Spartan ultra izazova „Izgubi kile i pronađi sebe“

Jučer je započeo Spartan ultra izazov „Izgubi kile i pronađi sebe“. Početkom kolovoza objavljen je javni poziv kandidatima koji se žele okušati u skidanju kilograma, ali i promijeniti svoje životne navike i poboljšati kvalitetu života.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.09.2017


Trenerski tim „Spartan treninzi by Tomislav Siser“ odabrao je sedam kandidata koji danas kreću u veliku tromjesečnu bitku s kilogramima. Već dva tjedna se u kućnim uvjetima pripremaju prema posebno složenom programu za svakog od njih, a od danas dnevni boravak i parkove mijenjaju dvoranom za grupne treninge i svakodnevni stručni nadzor trenera Tomislava Sisera.

Osim treninga, kandidati su dobili i plan prehrane kojeg bi se trebali držati, prilikom ulaznog vaganja i specijalnog udjela mišićne mase, masti i vode u organizmu svaki kandidat je svrstan u jednu od četiri grupe (prema intenzitetu) treninga: a to su Startout, Bodyweight, Spartan i Spartan Lift.

Pobjednik će biti kandidat koji izgubi najveći postotak tjelesne mase u navedenom razdoblju. Pobjednik velikog Spartan ultra izazova „Izgubi kile i pronađi sebe“ na poklon dobiva ljetovanje za dvije osobe na otoku Krku na bazi 4 noćenja, potpuni makeover (frizura, šminkanje) koje poklanja Ritual by Marko Zirdum. Pobjednika ćemo i obući te mu pokloniti dodatna 3 mjeseca Spartan VIP članarine za razdoblje od 20. prosinca do 20. ožujka!

Na treninzima ćete upoznati i brojne Spartance koji su skinuli kilograme, a sa savjetima će im pomoći i Gabrijela Crnjac, naša Spartanka koja je u RTL-ovom showu „Život na vagi“ promijenila svoj život i pokupila simpatije cijele Hrvatske. Gabi je danas naš član koji svojom snagom volje zarazno djeluje na svoju okolinu.

Naši kandidati su: 

Jana Markušić Matanović (32) (160cm/101kg)

Cijeli život se bori s viškom kilograma, a ovaj izazov vidi kao idealnu priliku, zadnji vlak za skidanje kilograma.

Vi ste mi dali nadu da ću ovaj puta uspjeti! Želim smršaviti jednom zauvijek! Želim usvojiti nove zdrave navike.  Želim da mi zdrav način prehrane i vježbanje postanu sastavni dio života. Sigurna sam da uz vašu stručnu pomoć mogu postići odlične rezultate i napokon živjeti život punim plućima, kaže Jana.

Ivana Ravlić (34) (167cm/89kg)

Zovem se Ivana i ja sam jedna svježa mama kojoj je ostalo puno kilograma za skinuti, a koje je tako brižljivo i s puno ljubavi nakupila u trudnoći. Ma prije svega moram reći da Vam je ovo genijalna ideja i moja motivacija za javit se na ovaj ''izazov'' sigurno nije ljetovanje niti frizura i šminkanje. Ja želim za Božić biti mršava! Točka, rekla je Ivana.

Ivana već ima iskustva se vježbanjem, jer je od Božića do mjeseca lipnja išla na fitness, ali nije bila disciplinirana kada je prehrana u pitanju.

Fran Krznarić (23) (194cm/123kg)

Oduvijek sam bio malo jači s kilažom, međutim imao sam i ja svoje dobre dane ali uglavnom su loši prevladavali. Određeno vrijeme sam bio i u teretani i išlo je ok, spustio sam kilažu, super se osjećao. Onda sam otišao na fax. Tamo kao i svaki student gubim nekakvu rutinu i posvećujem se faxu odnosno zapostavljam svoje tijelo. Moje tijelo se tada pretvorilo u nešta ogromno, tromo i lijeno.  Nemam nekih prehrambenih navika, štoviše, čak unosim i premalo kalorija dnevno, ali kilaža je postojana na 120kg. Dulje vrijeme već promatram takav način treninga, rekao je Fran.

Fran je trenirao američki nogomet i želi se vratiti u tu formu. Ne opterećuju ga kilogrami, želi biti gospodar svoga tijela, a ne da to tijelo sputava njega. Unazad godinu dana povremeno je išao u teretanu.

Natalija Jozić (18) (170cm/97kg)

Trenirala sam rukomet i odbojku, išla sam na bokwu i bila sam na par sati zumbe. Mislim da mogu uspjeti u svom cilju jer mi nije teško trenirati, volim jesti zdravo i jedem inače i voće i povrće, a radujem se i planu prehrane jer to nikad nisam znala kombinirati, keže Natalija.

Natalija je ovog ljeta skinula 8kg i to joj je dodatna motivacija da skine još 25kg, što joj je i cilj. Obećala je kako će svakodnevno dolaziti na trening, čak i na dva kad stigne. Tvrdoglava sam jako i neću odustati. Znam da će biti teško ali uz vašu pomoć sigurna sam da mogu, kaže Natalija.

Dejan Kućinski (32) (183cm/112kg)

Trener koji mene uspije motivirati na kretanje (brojni su pokušali, što treneri, što moji tvrdoglavi prijatelji) i promjenu prehrambenih navika uvelike zaslužuje da mu se "spomenik digne". Jako teško se motiviram na bilo koji oblik kretanja, rekao je Dejan.

Možda treneri nisu uspjeli motivirati Dejana, ali je zao on motivirao Tomislava Sisera da ovdje napravi veliku preobrazbu, pogotovo što će 

Dejan će u svibnju biti kum u svatovima. Ako se nas pita i jedan od glavnih frajera u svatovima.

Anto Bertović (37) (176cm/147,5kg)

Imam suprugu i dvoje djece koji me motiviraju da potražim vašu pomoć. Želja mi je dovesti svoje tijelo u formu da mogu živjeti aktivnije i zdravijim životom i da budem bolji uzor svojoj djeci. Nije mi želja samo skinuti suvišne kilograme nego i steći nove, kvalitetne životne navike. Mislim da bih se uz vašu stručnu pomoć uspio transformirati iz sjedilačkog života u aktivni, rekao je Anto.

Anto se zadnjih par godina nije bavio nikakvim aktivnostima izvan posla. Osim pretilosti zdravlje ga dobro služi, a prije devet godina je prestao.

Krešimir Galić (41) (185cm/133kg)

Iako sam već u treningu, ovaj izazov mi je kao motiv koji će me gurati da ne odustanem. Fizička aktivnost nije problem, ali svaki ulazak u kuhinju je poguban po moju liniju. Od izazova očekujem ponajprije steći znanja o pravilnoj prehrani, ali i otkriti neke mišiće za koje nisam znao da postoje, rekao je Krešimir.

Krešimir već ide na Spartan treninge i izgubio je 15-ak kilograma, ali i bitno smanjio konfekcijski broj. Metabolizam mu je već ubrzan i osim treninga koji će se pojačati, ovdje će se najviše računa morati povesti o prehrani. 

Zadnje vijesti

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Prevaren prilikom prodaje ruksaka

Konzumirali alkohol unutar čekaonice na željezničkom kolodvoru

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Pogled iza kamere na snimanju spota Mateja Matijevića za srpske zvijezde u Beogradu

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske