Uoči početka školske godine, policija najavljuje jače kontrole prometa u blizini škola

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, i ove godine provode Akciju „Poštujte naše znakove“ s ciljem senzibiliziranja javnosti te svih sudionika u prometu, na povećanu prisutnost i sudjelovanje djece u prometu, posebice prvašića, onih koji po prvi puta kreću u školu, te započinju sa svojim samostalnim sudjelovanjem u prometu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.09.2019
Uoči početka školske godine, policija najavljuje jače kontrole prometa u blizini škola
 Policijski službenici su tijekom kolovoza u zajedničkoj suradnji s vlasnicima i upraviteljima cesta obišli prometnice u blizini škola s ciljem nadzora, te ukazali na nedostatke i ispravak nepravilnosti. U mjesecu rujnu, posebno u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano će nadzirati zone oko škola, prilazne ceste, ulice i raskrižja u neposrednoj blizini škola, a radi nesmetanog i sigurnog dolaska i odlaska djece u školu i natrag svojim domovima.

Policajci će posebno pojačano postupati prema nediscipliniranim vozačima, onima koji ne poštuju prednost prolaska pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima, te kažnjavati za prekršaje vozače nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila u zonama škola, a posebice vozače koji ne poštuju ograničenja brzine kretanja vozila.

Tijekom trajanja Akcije „Poštujte naše znakove, policajci  će pojačano nadzirati i autobuse koji prevoze školarce, kontrolirajući između ostaloga i tehničku ispravnost. Također će organizirati i provoditi ciljane nadzorne aktivnosti u prometu. 
 
Policija apelira na sve vozače i sudionike na povećan oprez i maksimalnu pozornost u prometu, poštivanje prometnih propisa, posebno brzine kretanja na prometnicama, a naročito u zonama škola i blizini pješačkih prijelaza jer su djeca, posebice prvašići, zbog nižeg rasta teže uočljiva u prometu, te zbog zaigranosti često reagiraju nenadano  i nemaju još u potpunosti razvijen osjećaj za procjenu opasnosti. 
 
Također je važno da roditelji pokažu svojoj djeci put do škole, i to, ne najkraći nego najsigurniji, ili ih osobno dovedu i dođu po njih po povratku iz škole kućama, a ako djecu dovoze vozilima, da svojim primjerom ukažu na uzorito ponašanje u prometu. Policija poziva roditelje da svojim osobnim primjerom pokažu kako se pravilno ponaša u prometu, nikako nepoštivanjem prometnih propisa, jer time kod djece stvaraju dobre navike, za njihovu sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu. 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja