Unatoč ograničenjima u radu, goste posluživali unutar ugostiteljskog objekta

Kršili odluke Stožera civilne zaštite

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.03.2021
Unatoč ograničenjima u radu, goste posluživali unutar ugostiteljskog objekta


 Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod i Postaje granične policije Vrpolje, dana 5. ožujka, utvrdili su dva prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. Naime, u 19.30 sati, na području Općine Vrpolje utvrđeno je, da se gostima unutar ugostiteljskog objekta poslužuje piće. U unutrašnjosti ugostiteljskog objekta je bilo sedam osoba. Također je u Slavonskom Brodu, utvrđeno da se unutar jednog ugostiteljskog objekta gostima poslužuje piće. U unutrašnjosti ugostiteljskog objekta su bile 4 osobe. Policijski službenici o počinjenim prekršajima dostavljaju obavijest Državnom inspektoratu.

Nadalje, dana 5. ožujka, u dva slučaja, policijski službenici su na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, utvrdili da su tri osobe u dobi od 48, 45 i 43, prekršile prethodno određene mjere samoizolacije. Uručeni su im prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

UHVAĆENI U ČINJENJU PREKRŠAJA

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dana 7. ožujka, u vremenu od 9.25 do 9.45 sati, u Slavonskom Brodu, Trg Hrvatskog proljeća, u prostoru čekaonice željezničkog kolodvora, intervenirali su povodom narušavanja javnog reda i mira.  Utvrđeno je da su 33-godišnjak, 36-godišnjak, 38-godišnjak, 42-godišnjak i 44-godišnjak, putem mobitela puštali preglasnu glazbu i konzumirali alkoholna pića. Policijski službenici su svakome ponaosob uručili prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Nakon toga se 44-godišnjak udaljio iz čekaonice, te se ubrzo vratio sa više limenki alkoholnog pića u rukama, vičući i galameći da će nastaviti piti. Policijski službenici su alkoholiziranog (1,61 promila) 44-godišnjaka doveli u prostorije policije na otriježnjenje, protiv kojega su podnijeli optužni prijedlog. Nadalje je utvrđeno da 36-godišnjak i 38-godišnjak, kod sebe nemaju osobnu iskaznicu, te su im izdani prekršajni nalozi. Također je utvrđeno,  da je 38-godišnjak prekršio izrečenu mjeru samoizolacije, koja mu je određena od 5.-15. ožujka, te mu je za isti prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdan prekršajni nalog. 

 
 

Zadnje vijesti

Copernicus: Pomoć alergičarima kako počinje sezona peludi

"Ograničite slavlja svete Krizme i Prve pričesti na najužu obitelj i kumove!"

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"