Unatoč boljoj igri, Marsonia s Čepinom remizirala

Nakon Zrinskog iz Jurjevca i Kutjeva, nogometaši Čepina treća su momčad koja je ove jeseni sa Stadiona Marsonije osvojila bod.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 05.10.2019
Unatoč boljoj igri, Marsonia s Čepinom remizirala
 Za razliku od prijašnjih domaćih utakmica Brođani su protiv Čepina imali veliku dominaciju pogotovo u prvom poluvremenu, ali im je zakazala realizacija. Najveće zasluge zašto Čepin u svoje mjesto nosi  veliki bod idu vratara Filipu Jakovljeviću koji je bio nesavladiv, dok je u završnici utakmice obranio 11.-erac Hrvoju Mišiću. 

Trener Marsonije Braslav Ostojić s igrom svoje momčadi može biti zadovoljan, dok ga jedino može brinuti realizacija. Za Bijelo – crne je vrlo važna bila 16. minuta u kojoj se ozlijedio iskusni i vrlo pouzdani Dajan Šimac. Pokazalo se još jednom da kad njega nema u sastavu Marsonia teško dolazi do pobjede.
Prvu veliku prigodu imala je Marsonia u 8. minuti preko Mišića kojeg je uposlio Cherif, ali njegov udarac sjajno brani Jakovljević na čiju odbijenu loptu natrčava Cherif te ju šalje preko gola. Samo dvije minute nakon toga Bundavica je pred golom na ubačaj Mišića, ali je vratar Čepina i dalje siguran. Domaći rade presing te se stalno igra na gostujućoj polovici. U 12. minuti svoj udarac iz daljine iskušao je Begić koji je bio za malo neprecizan. Prvu prijetnju gosti imaju u 21. minuti kada je Gelo poslao lotu preko Memovićevog gola. Na drugoj strani novu veliku prigodu ima Marsonia preko Jašarević kojeg je u 22. minuti uposlio Bundavica, međutim, Jakovljević je još jednom pokazao klasu te da se nalazi među najboljim vratarima u ligi. U 30. minuti Mišić se sjurio prema gostujućem golu, ali mu je izostala završnica, odnosno realizacija. Gosti prijete preko Bungića u 36. minuti koji je dobio dobru povratnu od Ivića, međutim, napadač Čepina šutirao je pokraj gola. Do kraja poluvremena još su svoje udarce za domaće imali Baričević i Jašarević, ali oni nisu ozbiljnije ugrozili gol Zelenih. U drugom poluvremenu igralo se više ravnopravno s tim da je Marsonia bila ta koja je i dalje napadala, dok su gosti imali nekoliko opasnih pokušaja iz kontri. Prvu veliku prigodu u nastavku imao je Jašarević u 74. minuti, ali je nakon dodavanja Mišića šutirao slabo i pokraj gola. U 81. minuti Bijelo – crni dobili su najveću moguću prigodu na utakmici, a to je kazneni udarac kojeg je izborio kapetan Čanić nakon duela s Golužom. Do sada je u ovoj sezoni Hrvoje Mišić realizirao sva 3 dosuđena kaznena udarca, ali ne i ovaj koji mu je sjajno obranio Jakovljević koji je još jednom potvrdio svoju visoku vrijednost. Posljednji pokušaj imala je Marsonia u 86. minuti preko Bundavice koji je dobro izveo slobodni udarac, ali je Jakovljević i taj pokušaj izvadio ispod vratnice te je svojoj ekipi donio veliki bod za konačnih Marsonia – Čepin 0:0.
Tako se još jednom potvrdilo da je Čepin po tradiciji uvijek neugodan za Marsoniju bez obzira gdje se igralo, dok će Bijelo – crni očito pobjede morati tražiti na gostovanjima.
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Panici nema mjesta ali oprezu i trezvenosti svakako da

Ivona Riđan prva u Vinkovcima, druga u Osijeku

"Stiže" snijeg u gorje, ali i nizine

FOTO GALERIJA

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole