Ulice uske, gdje izgraditi biciklističke staze

Svrha djelovanja policijske ophodnje na biciklima, kojoj je ponedjeljak 22.travnja bio prvi radni dan, nije samo u tome što će policajci biciklisti lakše uočavati pojave, događaje i prekršaje motoriziranih sudionika u prometu i pješaka, nego će oni i bicikliste moći na licu mjesta upozoriti na poštivanje prometnih propisa. Svjedoci smo da biciklisti voze gdje i kako hoće, po parkovima, pješačkim stazama, trgovima, ceste prelaze tamo i na način kako ne smiju, prolaze kroz crveno na semaforima, voze u suprotnom smjeru.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 22.04.2013
-Zadaća policijske biciklističke ophodnje je i da bicikliste educiraju tako da svojom vožnjom ne smiju ugrožavati druge sudionike u prometu, pogotovo ne pješake. Zato će policija svake subote kroz akcije educirati građane i bicikliste, siguran sam da ćemo u tome pogledu naići na njihovu suradnju-kaže načelnik PU brodsko-posavske Ante Zovak.

Zacijelo bi tako moglo i trebalo biti, ali kako to ostvariti kada Brod ne raspolaže s većim brojem biciklističkih staza. U samo par ulica su izgrađene ili obilježene uz sam desni rub ceste, u ostalim ulicama ih nema, pa gradonačelnik Mirko Duspara najavljuje da će Grad u suradnji sa policijom pokušati iznaći neka prometna rješenja da biciklisti mogu dobiti svoje staze, da ih se makne sa kolnika i spriječi njihova stradavanja. Međutim, kako su brodske ulice, pogotovo one središnje, kojima se i kreće najviše biciklista, poprilično uske, a puko ocrtavanje biciklističkih staza uz desni rub ceste nisu ni dobro ni pravo rješenje, a i po nogostupima ne smiju voziti, bit će zanimljivo vidjeti kada će se i kako taj nimalo zanemariv problem Broda riješiti. Do tada, i tome se ne treba čuditi, što ćemo ih još dugo viđati da voze po trgovima, nogostupima i parkovima.   

{youtube}TjmiVBsb7pM|480|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Četiri novooboljela od koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji

Antonio Sekulić vodi Olmissum do naslova prvaka

20-godišnjak i 22-godišnjak počinili 26 teških krađa, materijalna šteta iznad 200 tisuća kuna

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji