Ukrali mu par stotina kuna, određen im je istražni zatvor

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri muške osobe u dobi od 19 do 51 godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva.

Autor: bportal | Datum objave: 11.07.2016


 Mladića u dobi od 25 godina s područja općine Oriovac, 47-godišnjaka s područja Požege i 51-godišnjaka s područja Nove Kapele policija sumnjiči da su 16. lipnja oko 23 sata počinili kazneno djelo razbojništvo nad 81-godišnjakom iz Slavonskog Kobaša dok se 19-godišnjaka s područja općine Oriovac sumnjiči za pomaganje prilikom  počinjenja ovog kaznenog djela. Za trojicu osumnjičenih u dobi od 25, 47 i 51 godinu istražni sudac je odredio istražni zatvor i njih se sumnjiči da su 16. lipnja oko 23 sata ušli u obiteljsku kuću 81-godišnjak i uporabom sile i prijetnje od njega uzeli novac. Mladiću u dobi od 19-godina kojeg se sumnjiči za pomaganje nije određen istražni zatvor te protiv njega policija podnosi kaznenu prijavu u redovnom postupku.

Prometna policija je u proteklom tjednu od 4.  do 10 srpnja na području PU brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 596 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine, 382 prekršaja, od kojih 23 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 149 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 16 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 71 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (63-8), 13 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te oduzimanja prednosti prolaza (12-1), šest (6) prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole i neregistriranog vozila (3-3), pet (5) prekršaja vožnje bez položenog ispita i pod zabranom (3-2), četiri (4) prekršaja mopeda i motocikla zbog prekršaja zaštitne kacige i ne korištenja svjetala (1-3), devet (9) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji. Dogodilo se 20 prometnih nesreća od kojih 17 s materijalnom štetom i tri (3) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri (3) osoba lakše ozlijeđene. Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je 8. srpnja na autocesti Bregana-Lipovac a iznosila je 248 km/h (34-godišnjak, Njemačka), a u naselju 126 km/h, 8. srpnja u naselju Zapolje (34-godišnjak iz Osijeka) dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 2,23 promila, izmjerena 9.  srpnja u Novoj Gradiški, Frankopanska ulica, kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Nove Gradiške.

 

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet