Ukida se zabrana prometovanja po savskom nasipu

Sukladno prijedlogu VGI „Brodska Posavina“, načelnik Stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije zatražio je od Policijske uprave Brodsko-posavske i Županijske uprave za ceste ukidanje zabrane prometovanja na dionici Županijske ceste Ž4205 (cesta po savskom nasipu od Slavonskog Broda do Zbjega) za teretna vozila iznad najveće dopuštene mase 3,5 tone odnosno autobuse iznad najveće dopuštene mase 5,0 tona koja je bila na snazi od 22. ožujka 2018. godine.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.03.2018
Ukida se zabrana prometovanja po savskom nasipu
 Od danas (30. ožujka 2018.) ova je dionica otvorena za sav promet. Tijekom jučerašnjeg dana na navedenoj su dionici ukinute izvanredne mjere obrane od poplave, a vodostaj Save ima tendenciju opadanja te više ne postoje razlozi za zabranu prometa.

Na mjernim postajama Slavonski Brod, Slavonski Kobaš, Davor i Mačkovac na snazi su redovne mjere obrane od poplava odnosno pripremno stanje (Slavonski Šamac). Izvanredne mjere obrane od poplava na snazi su još jedino u Staroj Gradiški, ali se i tamo tijekom današnjeg dana očekuje prelazak na redovne mjere. Vodostaji su u odnosu na najviše izmjerene razine proteklog vikenda opali u prosjeku za 50 – 70 cm, imaju tendenciju daljnjeg blagog opadanja, savski nasip je i dalje pod stalnim nadzorom djelatnika VGI „Šumetlica – Crnac“ i VGI „Brodska Posavina“, a sve raspoložive crpne stanice i nadalje su u 24-satnom režimu rada.

Zadnje vijesti

Međužupanijsko natjecanje u vožnji motornog vozila održano u brodskoj Industrijsko-obrtničkoj školi

Mohamed Mo Cherif ostaje u Marsi

Sretne ciglice grade put u zajednicu

VIJESTI

VIDEO

Međužupanijsko natjecanje u vožnji motornog vozila održano u brodskoj Industrijsko-obrtničkoj školi

FOTO GALERIJA

Žrtva trčanja 21,5 kilometar neznatna u odnosu na živote hrabrih seljaka koji su se borili za istinu

Održan Valentino kup 2020.

Humanitarni koncert za potrebe sibinjske osnovne škole uz natupe KUD-ova i Opće Opasnosti

Šezdesetak jahača na 8. pokladnom jahanju u Općini Oriovac

Prisegnuo 27. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju