Uhvaćeni recidivisti - jedan pokušao pobjeći policiji, a od drugog oduzet automobil

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, noćas (17. studenoga), u 0,20 minuta, u Slobodnici, pokušali su zaustaviti vozača osobnog automobila, koji je unatoč zapovijedi nastavio vožnju, no policajci su ga ubrzo zaustavili.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.11.2021
Uhvaćeni recidivisti - jedan pokušao pobjeći policiji, a od drugog oduzet automobil


 Utvrđeno je, da osobnim automobilom upravlja 22-godišnjak, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola, a koji je i prethodno činio prekršaje. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2.37 promila. Nadalje, policijski službenici su kod 49-godišnjeg suvozača pronašli i oduzeli 2 grama droge marihuane. Također su utvrdili da 25-godišnji putnik u istom automobilu kod sebe nema osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi identifikacijski dokument. Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 49-godišnjaka optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, dok su 25-godišnjaku uručili obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Nakon više od sat vremena, policijski službenici Postaje prometne policije, u Pilarevoj ulici u Slavonskom Brodu, zaustavili su isti osobni automobil, kojim je upravljao 49-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje, a u njegovu organizmu alkotestom su očitali koncentraciju alkohola od 1,11 promila. Radi se o recidivisti - učestalom prekršitelju prometnih prekršaja, koji je odmah isključen iz prometa, priveden u policijsku postaju, te su policijski službenici od istoga privremeno oduzeli osobni automobil. Policija protiv 49-godišnjaka podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. 

 

Zadnje vijesti

272 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula

Obilježena 29. obljetnica Vojno-redarstvene operacija Maslenica '93

Muzeju Brodskog Posavlja vraćena vrijedna slika iz 1831. godine, najavljena i nova izložbena sezona

FOTO GALERIJA

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja