Uhitili ga nakon pucnjave i višesatnih pregovora, ide u istražni zatvor

Nakon prvog ispitivanja okrivljenika u Općinskom državnom odvjetništvu, istražnom sucu Županijskog suda podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora, što je i prihvaćeno

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.06.2020
Uhitili ga nakon pucnjave i višesatnih pregovora, ide u istražni zatvor
 Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je istražni zatvor 40-godišnjaku protiv kojeg je policija podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, piše vecernji.hr.

Kako se navodi u obavijesti Općinskog državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 25. svibnja 2020. u 00,38 sati, nakon dolaska policijskih službenika u hodnik jedne zgrade u Slavonskom Brodu, a po pozivu građana da se čuje pucnjava iz vatrenog oružja u njegovom stanu, počinio navedeno kazneno djelo.

Osnovano se sumnja da je, nakon što su mu se policijski službenici predstavili i rekli mu da zahtijevaju da prestane s pucanjem, iz vatrenog oružja ispalio kroz ulazna vrata stana više hitaca koji su oštetili zidove hodnika i koji su se od njih odbijali, te je time spriječio postupanje policijskih službenika i doveo u opasnost život i tijelo uređujućih policajaca koji su bili u hodniku. Nakon višesatnih pregovora okrivljenik je izašao iz stana te je svladan i uhićen.

Nakon prvog ispitivanja okrivljenika u Općinskom državnom odvjetništvu, istražnom sucu Županijskog suda podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora, što je i prihvaćeno. Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu donijet će rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iz članka 314. stavka 2. i 1. Kaznenog zakona. Dokaže li mu se krivnja, 40-godišnjaku prijeti kazna od šest mjeseci do osam godina zatvora.

Zadnje vijesti

Nakon izbora uklanjanje promidžbenih plakata s javnih površina

Poginuo Andrija Andabak, junak domovinskog rata

Vrijednost 27,1 milijun kuna, dovršetak za godinu dana

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika