Ugledni američki liječnik John E. Vena u posjetu Slavonskom Brodu

U posjetu Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u Slavonskom Brodu ovih dana boravio je prof. John E. Vena iz Sjedinjenih Država, ugledni stručnjak s američkog medicinskog Sveučilišta u Charlestonu, Južna Karolina.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.11.2019


 Prof. Vena je inače dobitnik svjetski poznate Fulbrightove stipendije za istraživački rad na američkim sveučilištima koja ga dovodi i u Hrvatsku.

"Boravit ću ovdje cijeli jesenski semestar iduće godine, u posjetu ovom području, kako bih davo savjete vezano uz strukturu i funkcioniranju zavoda za javno zdravstvo. Surađivat ćemo i s okolnim županijama kao i sa institucijama u Srbiji i Bosni vezano uz savjetovanja iz područja epidemiologije i javnog zdravstva. Također ću provoditi istraživanja i poučavanje o zdravstvenom stanju i ono što je moje područje djelovanja – prevenciji kroničnih bolesti", rekao je dr. John E. Vena.

Ovo je, naime, nastavak suradnje brodsko-posavskog  Zavoda za javno zdravstvo s prof. Venom. Godine 2015. skupina liječnika iz Hrvatske boravila je na Sveučilištu u Južnoj Karolini i predstavila rezultate istraživačkog znanstvenog rada. Stoga na tragu te suradnje, prof. Vena iduće godine održat će niz stručnih predavanja i savjetovanja iz područja epidemiologije za stručnjake u Slavoniji. 

Upravo je edukacija i istraživanje novih mogućnosti u promicanju prevencije epidemioloških i kroničnih bolesti u fokusu Fulbright zaklade.

"Raduje me i vijest da je i hrvatska predsjednica ovih dana dobila Fullbrighttovu nagradu, jer je naime i ona bila stipendistica Fulbrighta za svog boravka u SAD-u. Stipendija mi je zaista velika prilika za upoznati srca hrvatskih ljudi", kaže John E. Vena.

Zadnje vijesti

Jesenska polusezona NK Sloga donijela samo četiri boda

Njemačke doge - velike, puno jedu, teško ih dresirati, ali vrlo lako voljeti

Održan Božićni susret Udruge roditelja poginulih branitelja

FOTO GALERIJA

Održan prvi ronilački tečaj za hitna spašavanja u Slavonskom Brodu

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno