Udruzi za palijativnu skrb uručeni koncentrator kisika i aparat za čišćenje sekreta iz dišnih puteva

Liga protiv raka Brodsko-posavske županije uspješno nastavlja svoje aktivnosti u cilju poboljšanja i liječenja zdravlja ljudi, u prostorijama Poliklinike slavonskobrodske Opće bolnice Udruzi za palijativnu skrb donirala je, uručila, 20.000 vrijedne aparate za palijativnu skrb.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.05.2019


 -U okviru ovogodišnjih planiranih aktivnosti Liga protiv raka Brodsko-posavske županije prikupila je novčana sredstva kojima je nabavila i prigodno donirala dva aparata za palijativnu skrb. Moram ovom prilikom zahvaliti donatorima koji su u mnogome pomogli da ovu donaciju i realiziramo. Ovo je jedna od aktivnosti koje smo predvidjeli našim programom rada, ovo je prva u nizu, očekujemo velike aktivnosti vezane za tradicionalnu utrku koja će na neki način biti temelj još jednoj vrijednoj donaciji. Vrijednost ovih danas doniranih uređaja za palijativnu skrb je 20.000 kuna-rekao je za Brodportal u prigodi uručenja uređaja Darko Katić, predsjedavajući Lige protiv raka Brodsko-posavske županije.

-Ovo je jako vrijedna i u praksi izuzetno potrebita donacija. Stoga, moram zahvaliti svima jer su u rekordnom vremenu pozitivno odgovorili na naš dopis i donirali potrebita novčana sredstva. Konkretno, riječ je o koncentratoru kisika i aparatu za čišćenje sekreta iz dišnih puteva kod palijativnih pacijenata koji su u terminalnoj fazi bolesti. Svakim danom imamo sve više palijativnih bolesnika, samo danas imamo ih šestoro novoprijavljenih, potrebe su jako velike, a naš tim se sastoji od liječnice koja je u mirovini i radi četiri sata dnevno, te medicinska sestra i ja kao koordinatorica. Svakodnevno radimo prioritete palijativnih bolesnika, odnosno gdje trebamo odmah doći a gdje možemo "ostaviti" za nešto kasnije. Hvala svima koji mogu pomoć, koji pomažu i koji će pomoći u ovom području medicinske zdravstvene skrbi. Velika je stvar za nas i naše palijativne bolesnike što do sada koga god smo nazvali za pomoć nije odbio, svi su rado pomogli, od načelnika općina pa do brodske Opće bolnice, obitelji pacijenata, svi su pomogli i donirali što su mogli i imali, kada vide koliko se mi trudimo, nitko nam na naš apel i zamolbu nije rekao ne. To nam daje snagu ui volju, to je jako važno za nas i naše pacijente-rekla je Anka Mihelić, dipl.med.sestra, koordinatorica za palijativnu zdravstvenu zaštitu u Domu zdravlja Slavonski Brod.

Zadnje vijesti

92 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 2 osobe preminule

Počeo je play off Homer kupa

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske