Udruzi "Regoč" gotovo dva milijuna za unapređenje postojećih usluga

Udruga "Regoč" potpisala ugovor o dodjeli gotovo dva milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za unapređenje postojećih usluga.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.03.2021


 Udruga osoba s intelektualnim teškoćama "Regoč" već dugi niz godina provodi vrijedne projekte s ciljem poboljšanja usluga za svoje korisnike. Najčešće je riječ o projektima koji se u stopostotnom iznosu financiraju iz europskih izvora. Nakon što su ovoga tjedna uspješno završili dvogodišnji projekt "Ruralne vještine za ranjive skupine", danas su potpisali novi ugovor, ovoga puta za sredstva iz Europskog socijalnog fonda, a preko natječaja Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama "Regoč" nova sredstva znače i novu kvalitetu usluga za njihove članove. 

Ministarstvo rada kao upravljačko tijelo kroz program Unapređenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi dodijelilo je tako bespovratna sredstva udrugama u 7 hrvatskih gradova. Državni tajnik Dragan Jelić i službeno je ispred ministarstva s udrugom potpisao ugovor vrijedan gotovo 2 milijuna kuna. 

Uz financiranje postojećih usluga koje osobama s intelektualnim teškoćama znače kvalitetno popunjavanje radnog vremena no i napredovanje i učenje udruga će bespovratnim sredstvima osigurati i novu materijalnu opremu. Članove čekaju i novi ciklusi edukacija.

Cilj programa Regoča no i brojnih drugih udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom u Hrvatskoj je izvaninstitucijska skrb i poboljšanje kvalitete života. 

A što to u budućnosti planiraju u Regoču državni tajnik danas se i osobno uvjerio. Dio članova radi na izradi kreativnih predmeta. Dok kroz cijelu godinu za partnerske tvrtke obavljaju jednostavne poslove i tako i samostalno zarađuju. 

Zahvaljujući brojnim projektima članovi ove udruge doista imaju širok spektar slobodnih i radnih aktivnosti, a sve s ciljem njihovog što samostalnijeg funkcioniranja u zajednici. I za sve te projekte uspijevaju dobiti bespovratna sredstva. 

Zadnje vijesti

Rođen znameniti hrvatski paleontolog Dragutin Gorjanović-Kramberger

Minimalni poraz Marsonije na gostovanju u Ivankovu kod Bedema

45 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula

FOTO GALERIJA

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću