Udruge iz Brodsko-posavske županije prošle na natječaju Zaklade Slagalica

Ugovoreno 15 projekata u okviru programa "LokoVez" - jednog od inovativnih modela podrške.

Autor: bportal | Datum objave: 24.08.2016


 Dovršen je proces ugovaranja prvih financijskih podrški s 15 organizacija civilnog društva u okviru programa LokoVez Riječ je o projektima koje su u veljači ove godine prijavile udruge s područja Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije spremne dodatno jačati vlastite kapacitete u području mobiliziranja lokalne zajednice. Program LokoVez je rezultat suradnje Zaklade Slagalica iz Osijeka i Zaklade Zamah iz Zagreba u okviru Tematskog fonda "Demokratizacija i razvoj civilnog društva 2.0" koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Tijekom travnja i svibnja predstavnici odabranih organizacija su sudjelovali u programu edukacije i sa ljetovanja o radu u zajednici, pripremi projektnih ideja, prikupljanju sredstava i okupljanju članova/ica zajednice oko zajedničkog rješavanja lokalnih problema. Edukacije su provedene u suradnji s programima E-Misija i šalter u Sisku i Brodskom Stupniku. Istovremeno su započeli i s konkretnim aktivnostima prikupljanja dodatnih sredstava u svojim mjestima za provedbu projekata koje su prijavili Zakladi Slagalica i tijekom iduća dva i pol mjeseca radili uporno i posvećeno. Rezultati nisu izostali: ukupno je prikupljeno dodatnih Kn 96.006 što uz ugovorena podrške Zaklade od Kn 203.219 čini gotovo Kn 300.000 vrijednosti malih projekata na ovom području. 

Svi ugovoreni projekti će s provedbom započeti u rujnu ove godine, a prema riječima upraviteljice Zaklade Slagalica Branke Kaselj, za očekivati je snažnu podršku lokalnih sredina odobrenim projektima jer su građani već svojim donacijama pokazali povjerenje u organizacije provoditelje i potvrdili važnost prijavljenih projektnih ideja. 

Zadnje vijesti

Pobjeda kuglačica Obrtnika protiv zagrebačke Sidre

Održana 12. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Zlato i dvije bronce za brodske plivače u Vukovaru

FOTO GALERIJA

PRIČA IZ MAROKA, 3. dio: Sahara - izazov koji morate doživjeti!

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...