Udruga "Plavi cvijet" otvorila prostor za rad

Udruga "Plavi cvijet" konačno otvorila prostor za rad. Djeca s poremećajima iz autističnog spektra sada imaju senzornu sobu i primjeren prostor za druženje i napredovanje

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.04.2021


 Dvije godine Udruga "Plavi cvijet" koja okuplja roditelje i osobe s poteškoćama šireg autističnog spektra nastoji pronaći primjeren prostor za rad. Od jučer ga službeno i imaju u prostorima nekadašnje crkve na Budainci. Novi prostori su od velikog značaj za djecu kojima je u njihovom razvoju potrebna dodatna podrška te njihove roditelje.

Senzorna soba u sklopu objekta sadržava nekoliko posebno prilagođenih kutaka i opremljenih opremom koje su im preporučili stručnjaci. Zanimljivo, sve je stiglo ih donacija. Pomoć i podrška u sklopu novog prostora u Slavonskoj 71 bit će svakako i senzorna soba te sportski kutak, a već od idućeg tjedna tu počinju i sportsko-edukativne radionice.

Ideja o ovoj udrugi stigla je od roditelja čija se djeca susreću s različitim poteškoćama iz spektra autizma. I tako je krenula priča o Plavom cvijetu koja bi bio potpora, baza znanja i informacija te podrške jedni drugima. 

Jedna od glavnih aktivnosti udruge je edukacija, senzibilizranje javnosti, a zato su osmislili i Tjedan svjesnosti o autizmu koji službeno završava danas na korzu dijeljenjem informativnih letaka i plavih balona. Iz udruge poručuju: vrlo je važna i rana dijagnostika te prepoznavanje problema kod najmlađih. 

Mlada no vrlo aktivna udruga trenutno broji 50-ak članova. Na brojna pitanja koja muče osobe koje se susreću s poteškoćama šireg autističnog spektra imaju odgovore jer brojne životne situacije, kažu, već su i sami prošli. 

Zadnje vijesti

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Više narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda u alkoholiziranom stanju

FOTO GALERIJA

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice