Udruga osoba s invaliditetom Slavonski Brod „Loco-Moto“ organizirala zajednički izlet učenika

Po 18-ti, jubilarni put 30. rujna Udruga osoba s invaliditetom Slavonski Brod „Loco-Moto“ organizirala je zajednički izlet učenika brodskih osnovnih škola i svojih članova u Popovićevoj šumici. I bez obzira na loše vrijeme u danima prije izleta, te je subote osvanuo sunčan dan.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.10.2017
Broj sudionika je nadmašio sve dosadašnje godine što je organizatorima u Udruzi Loco-Moto samo potvrda da trebaju nastaviti sa tradicijom ovog izleta.

Na izletu je sudjelovalo 300 učenika i nastavnika, te 50 članova Udruge Loco-Moto i Centra za inkluzivnu podršku. Učenici pješače od svojih škola do Planinarskog doma gdje ih dočekuju članovi Udruge uz toplu zakusku. Učenici Osnovne škole Blaž Tadijanović iz Podvinja koji su i najvjerniji sudionici, na izletu sudjeluju od prve godine, znači 18-ti put, su nam donijeli i puno kolača.  Uz podjelu majica sa natpisom „Različiti, a jednaki“ koje će učenici nositi na tjelesnom odgoju, natjecalo se u zabavnim igrama: štafeta s jajetom u žlici, skakanju u vreći i potezanju konopa te edukativnom kvizu.

Ove godine su se izletu pridružili i članovi HGSS koji su učenika educirali o snalaženju u prirodu, nekim vještinama koje im mogu pomoći u slučaju nezgoda u prirodi i sl. A cijeli događaj svojim objektivom ovjekovječili su i članovi Foto kluba Brod.

Ciljevi izleta su: u zajedničkoj aktivnosti spojiti osobe koje mogu hodati i one koji to ne mogu, upoznavanje pravih vrijednosti (vlastito tijelo i zdrav način života, pješačenje, vožnja biciklom i rolama), preventiva protiv neprihvatljivih oblika  ponašanja (ovisnosti, delikvencije, vršnjačkog nasilja), stjecanje vještina komunikacije i pomaganja osobama s invaliditetom, razvijanje osjećaja za  volonterski i dobrotvorni rada stjecanje novih poznanstava i prijateljstava.

Zadnje vijesti

Na autocesti Beograd - Zagreb kod Slavonskog Broda pušten je u rad Motel

Potvrđena deveta osoba pozitivna na covid-19

Odgoda povrata duga, otkup mlijeka i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, osnivanje digitalne tržnice, potpore biljnoj proizvodnji i stočarstvu

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji