Udruga Marsonia Zagreb okuplja sve zagrebačke Brođane na jednome mjestu

U vrijeme kada većina odmara po plažama Jadrana i puni baterije za jesen i nove radne pobjede, Ivan Marić, rođeni Brođanin, koji je upisavši fakultet Ekonomije u Zagrebu dotadašnju brodsku adresu na Korzu zamijenio novom zagrebačkom, odlučio je oformiti jak tim i pokrenuti Udrugu Marsonia Zagreb.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.08.2022
Udruga Marsonia Zagreb okuplja sve zagrebačke Brođane na jednome mjestu


 Prvi koji je podržao njegovu ideju i shvatio kako je osnivanje ovakve udruge itekako potrebno i smisleno bio je Ivan Buruš. Vrlo su brzo krenuli s organizacijom i stvaranjem čvrstih temelja za nešto što ima itekakav potencijal graditi u visine. Zasada osim spomenutog dvojca, Udruzi su kao prvi članovi pristupili Ana Godić, Ivana Šimac i Danko Relić, sve odreda Brođanke i Brođani, koji su radom u Zagrebu stekli dovoljno iskustva da se mogu posvetiti radu za javno dobro.

Marić, koji je u međuvremenu podigao obitelj u Zagrebu, kao i većina ostalih spomenutih osnivača Udruge, smatra kako brodske snage koje žive i djeluju u Zagrebu itekako mogu doprinijeti razvoju lokalne zajednice iz koje potječu. Zasada su im bile potrebne volja, ideja i ruke koje bi se ujedinile da tu ideju provedu u djelo. Udruga će već u rujnu započeti s organiziranim djelovanjem, obzirom broj članova raste svakoga dana. Dokaz je to kako je velik broj Brođana, koji su došli u Zagreb završiti fakultet ili pronaći posao, prepoznao ideju i dao joj podršku od samoga početka. Zoran Durmiš, vlasnik cafe bara „Šorc“ na zagrebačkom Trnju, prvi je donator Udruge i kaže kako vjeruje da je ovo tek početak jedne snažne priče.

Ciljevi Udruge su promicanje, razvitak, unapređenje i zaštita povijesnih, kulturnih, gospodarskih, ekoloških i međuljudskih vrijednosti osoba podrijetlom iz Brodsko-posavske županije, ali ono najvažnije – pružiti svim Brođanima u Zagrebu priliku za okupljanje i umrežavanje, te izmjenjivanje znanja i iskustava.  Udruga će se financirati godišnjim članarinama, ali i donacijama, dobrovoljnim prilozima i darivanjem onih koji vjeruju kako je zajednica jača od pojedinca i kako je to uistinu najbolji put za jačanje grada i županije, jer sva sredstava koja Udruga prikupi bit će vraćena u lokalnu zajednicu kroz humanitarno djelovanje i volonterstvo. Osim svega spomenutog, iz Udruge najavljuju prijavljivanje na natječaje za sufinanciranje iz državnih i europskih fondova, što samo dodatno svjedoči u prilog činjenici kako su veliki planovi u glavama mladih entuzijasta koji su pokrenuli Udrugu Marsonia Zagreb.

Prvo veliko okupljanje Brođana, odnosno prva gala večer članova Udruge Marsonia Zagreb zakazana je 28.4. sljedeće godine. Okupit će se tada u Zagrebu svi članovi Udruge, pravne osobe (donatori), kao i njihovi poslovni partneri, a sa tendencijom da večera postane tradicionalno druženje koje datumom prethodi Danu grada Broda. Do tada ostaje dovoljno vremena da za Udrugu čuju svi Brođani u Zagrebu koji još uvijek vjeruju da se može i treba pomoći svom gradu i onima koji su život i obitelj odlučili graditi tamo. 

Ukoliko i sami želite postati član Udruge ili se uključiti u njezin rad na neki način, sve informacije o Udruzi možete pronaći na Facebook stranici, putem koje možete dobiti informacije i novosti vezane uz Udrugu, ali i prijaviti se kao novi član. Puno sreće našim Zagrebačkim Brođanima i neka nam rodna ravnica ne bude zaboravljena.

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara