Učenicima OŠ Ljudevita Gaja i PŠ Ljupina iz Nove Gradiške dm uručio nagradu za uspjeh u eko akciji

OŠ Ljudevita Gaja i PŠ Ljupina među najboljima u akciji Zeleni korak

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.06.2019
Učenicima OŠ Ljudevita Gaja i  PŠ Ljupina iz Nove Gradiške dm uručio nagradu za uspjeh u eko akciji


 U utorak, 11. lipnja učenicima Osnovne škole Ljudevita Gaja i Područne škole Ljupina iz Nove Gradiške dm je uručio nagradu za doprinos zaštiti okoliša u osmom Zelenom koraku - eko akciji prikupljanja i recikliranja starog papira.

S prikupljenih gotovo 13 tona papira, OŠ Ljudevita Gaja šesti je put zaslužila svoje mjesto među najuspješnijim školama u dm-ovoj akciji, a učenici PŠ Ljupina treći su se put pridružili najuspješnijim ekolozima s prikupljenih 8,5 tona starog papira.

Uspjeh malih ekologa iz Međimurske županije i njihova predanost zaštiti okoliša ove su godine posebno impresivni s obzirom na najveću konkurenciju do sada. Naime, u osmom Zelenom koraku sudjelovalo je rekordnih 229 škola iz svih krajeva Hrvatske, a gotovo svaki deseti osnovnoškolac u Hrvatskoj uključio se u dm-ovu akciju prikupljanja i recikliranja starog papira.

"Od 2012. godine, kada je dm prvi put nagradio najuspješnije male ekologe, cilj Zelenog koraka je okupiti što više škola i potaknuti što više djece na brigu o okolišu. U dm-u smo ponosni što akcija Zeleni korak iz godine u godinu raste. Ove godine osnovnoškolci su bili marljiviji nego ikada i skupili preko 528 tona staroga papira, gotovo 200 tona više nego prošle godine. U ime dm-a  zahvaljujem svim učenicima, njihovim obiteljima i školama koji su nam pomogli da i ove godine naše gradove učinimo ljepšima i pokažemo kako mali koraci pojedinaca mogu utjecati na dobrobit cijele zajednice", izjavila je područna menadžerica dm-a Romina Vrhovac.

U osmom Zelenom koraku sudjelovalo je ukupno 40.733 osnovnoškolaca iz svih krajeva Hrvatske koji su zajedno prikupili više od 528 tona papira, što znači da su recikliranjem spasili gotovo 9.000 stabala.

Najbolji mladi ekolozi 2019. godine pohađaju osnovne škole „Donja Dubrava“ (Zagreb), „I.G. Kovačić“ (Lopatinec), „Studenci“, „Retfala“ (Osijek) i „Ljudevit Gaj“ (Nova Gradiška) te područne škole „Kutnjak“, „Torčec“, „Bročice“, „Glavina donja“ i „Ljupina“.

Učenike deset škola koje su pokazale posebnu predanost ekološkoj akciji Zeleni korak i ostvarile najbolje rezultate, dm će nagraditi opremom po izboru svake od škola u vrijednosti od 8.500 kuna. Uz donaciju opreme dm će najboljim školama darovati i  dm darovnu karticu vrijednu 500 kuna.

Zadnje vijesti

Uskoro završetak kanalizacijske mreže u Okučanima, mještanima besplatan priključak

Prijavite se na Informatičku radionicu namijenjenu nezaposlenim osobama

Pape izgubile vlast nad Rimom

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu