Učenici Područne škole iz Slavonskog Kobaša u posjetu LD "Orljava"

Djeca iz Područne škole iz Slavonskog Kobaša imala su integrirani dan i posjetila su Lovačko društvo "Orljava" iz Slavonskog Kobaša.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.09.2018
Učenici Područne škole iz Slavonskog Kobaša u posjetu LD "Orljava"
Stotinjak djece i desetak učitelja posjetilo je lovački dom u Slavonskom Kobašu gdje je učenike i učitelje dočekao predsjednik LD "Orljava" Dubravko Kolundžić s lovcima Mijom Matokom i Karlom Kolundžićem. Potom su se uputili prema Tukovima gdje su ih dočekali lovci Mijo Pišonić, Željko Zavišić i Petar Jelić. Oni su pripremili ražnjeve za djecu. Nakon odvajanja u četiri skupine, djeca i učitelji poslušali su predavanja lovaca o lovačkom društvu, lovstvu, šumama, kinologiji i botanici. Nakon predavanja učenici su mogli peći meso i tako demonstrirati tradicionalni lovački ručak uz vatru. Nakon jela, odigran je kviz, a učenici 7. razreda pokazali su najveće znanje o navedenim temama. Kasnije je demonstrirano lovačko krštenje.

U povratku u selu, učenici su se uključili u ekološku akciju zelena čistka te su skupljali smeće po cesti i uz cestu do centra sela.

Treba spomenuti da je ovo druga godina kako učenici posjećuju lovačko društvo u Slavonskom Kobašu, a ove se godine u organizaciju uključila i Kreativna udruga mladih "Limes" koja je donirala jednokratne rukavice, Općina Oriovac koja je financirala osvježenje te tvrtka Metalo-plast Batrina koja je donirala vreće za smeće.

Zadnje vijesti

Kako funkcioniraju brodske župe u pandemiji koronavirusa?

Na Stadionu Marsonije postavljena nova trava ispred golova

Sportaši s Medicine objasnili koronu: U ovome smo zajedno!

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji