Učenici OŠ "Dragutin Tadijanović" organizirali volontersku akciju za rad udruge Vrapčiće

Učenici osnovne škole „Dragutin Tadijanović“ iz naselja Andrije Hebranga su u sklopu obilježavanja Svjetskog dana o svjesnosti o mentalnom zdravlju, koji se svake godine obilježava 10. listopada, organizirali volontersku akciju prikupljanja potrebnih sredstava za rad udruge Vrapčiće.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.10.2021
Učenici OŠ "Dragutin Tadijanović" organizirali volontersku akciju  za rad udruge Vrapčiće


 U razdoblju od dva tjedna učenici su marljivo prikupljali poklone u kojima su se nalazile prehrambene namirnice za radionicu kuhanja, materijali za kreativnu radionicu te higijenske potrepštine koje su, u pratnji pedagoga Marka Ćosića, 27. listopada donirali udruzi Vrapčići.

Učenici i djelatnici Osnovne škole Antun Matija Reljković odlučili su aktivno podizati svijest o važnosti mentalnog zdravlja kroz pomaganje udruzi čije je područje djelovanja briga za mentalno zdravlje i unaprijeđenje kvalitete života osoba sa pshosocijalnim problemima. Na ovaj način škola je pokazala brigu za ranjive skupine društva, a svojim učenicima omogućila stjecanje vještina kroz društveno korisno učenje i volonterski angažman.

Članovi udruge Vrapčići su s oduševljenjem prihvatili učenike koji su ih posjetili, a kroz kratki program doborodošlice kazališna skupina udruge Vrapčići, na čelu s volonterom Josipom Činklom, održala je kratku predstavu „Žmirka“. Nakon interaktivne predstave učenici su nastavili druženje sa korisnicima udruge Vrapčići uz zakusku razgovarajući o važnosti mentalnog zdravlja, a kroz interakciju sa korisnicima učenici su razbili predrasude o osobama koje pate od psihosocijalnih poteškoča. Vrapčići su na kraju druženja vrijednim učenicima uručili zahvalnice za trud i posvećenost u volonterskom angažmanu te proizvode koje udruga izrađuje u sklopu svojih redovnih aktivnosti sa članovima i korisnicima usluga.

Zadnje vijesti

Posjetiteljima ponovo otvorena vrata u Noći muzeja

Vinogorac želi u Međužupanijsku nogometnu ligu Brod/Požega

U Brodu otvorena kazališna i koncertna dvorana

FOTO GALERIJA

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj