Učenici OŠ "Bogoslav Šulek" virtualnom izložbom proslavili Dan škole

Danas, 30. travnja 2020. godine, Osnovna škola „Bogoslav Šulek“ slavi svoj Dan škole.

Autor: Brodportal | Datum objave: 29.04.2020
Učenici OŠ "Bogoslav Šulek" virtualnom izložbom proslavili Dan škole
 Najveća je to škola na području grada Slavonskoga Broda, ali i cijele Brodsko-posavske županije. Školsko upisno područje ove škole obuhvaća Mjesne odbore „Dr. Ante Starčević“, Bukovlje, Vranovce, Šušnjevce, Korduševce i Ježevik. Trenutni broj učenika škole je 1011, a raspoređeni su u 55 razrednih odjela. 2015. godine izvršena je zadnja dogradnja škole kada je izgrađeno i opremljeno dodatnih šest učionica, kabineta i nova školska knjižnica. U tijeku je i izgradnja još jedne školske sportske dvorane i tri dodatna vanjska sportska terena u suradnji s osnivačem, Gradom Slavonskim Brodom.

Škola od školske godine 1990./1991. nosi ime Bogoslava Šuleka, poznatog hrvatskog jezikoslovca slovačkog podrijetla. Koja je uopće njegova poveznica sa Slavonskim Brodom i zašto baš njegovo ime? Iz Slovačke je došao u Hrvatsku u studenome 1838.godine kod svoga brata Mihajla koji je vršio dužnost vojnog liječnika upravo u našem Slavonskom Brodu, koji se tada zvao Brod na Savi. U našem je gradu naučio hrvatski jezik, a kasnije će postati jednim od najvećih jezikoslovaca Ilirskoga pokreta. Upravo Šuleku možemo zahvaliti što danas koristimo riječi kao što su glazba, dalekozor, zemljovid, obujam, toplomjer, tlakomjer…

“Ovogodišnji Dan škole slavimo u posebnim uvjetima zbog svima poznate situacije oko pandemije korona virusa. Ove godine nismo u mogućnosti organizirati Dan otvorenih vrata u prostoru škole gdje biste pogledali radove naših kreativnih i marljivih učenika pod vodstvom njihovih učitelja. Zato vam ovim putem želimo prikazati virtualnu izložbu radova naših učenika 1. – 8. razreda! Svim učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i ostalim zaposlenicima čestitam Dan škole”, kaže nam ravnateljica škole Slavica Đurđević.

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"