Učenici iz Primoštena i Slavonskog Broda u posjetu Turističkom gospodarstvu Kereković

U prigodi Dana kruha, grupa učenika i učenica iz Slavonskog Broda posjetila je Obiteljsko turističko gospodarstvo Kereković u prisavskom selu Živike, u općini Oriovac. Dočekao ih je domaćin Ivan Kereković sa svojom obitelji, koja je mladim gostima pripremila prikaz pripreme i pečenja domaćega kruha i krušnih proizvoda i za njih organizirala školu u prirodi.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.10.2018
Učenici iz Primoštena i Slavonskog Broda u posjetu Turističkom gospodarstvu Kereković


Učenici su imali prigodu vidjeti kako se na starinski način pripremao i pekao kruh u krušnoj peći, pa i domaće slavonske kifle i pogače. Neki od njih mogli su i sami zamijesiti kruh. Domaćin im je pokazao svoje prostrano imanje, koje obiluje tradicijskim slavonskim motivima. Učenici su razgledali stari ambar, štagalj, šokačku sobu, ali i domaće životinje. Oduševljeni konjima, neki od dečki i djevojaka su i zajahali. Ivan Kereković goste je provozao i svojom turističkom lađom po rijeci Savi i počastio domaćim slavonskim specijalitetima. 

Prije nekoliko dana Turističko gospodarstvo Kereković posjetila je i skupina učenika i učenica iz Primoštena, sa svojim učiteljima, koji su također organizirali školu u prirodi, u Slavoniji. 
 
Kako im je bilo, pogledajte u fotogaleriji...

foto: facebook Ivan Kereković
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

“Ni ove godine ne dvoji, za brodsko rodilište izdvoji!”

FOTO GALERIJA

Srce za Vukovar, da se ne zaboravi!

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Krešimir Šimić predstavio dokumentarac "Smije li ratnik plakati" na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Otvoren Lovački muzej u Slavonskom Brodu, prvi u Slavoniji!

Lovci darivali garčinskog župnika