Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)

U utorak, 13. veljače u školskoj knjižnici u Gundincima održan je prigodni program "Ususret Valentinovu". Gundinčanima su u goste došli učenici sedmog razreda iz Sikirevaca u pratnji svoje školske knjižničarke i pedagoginje.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.02.2018
Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)


 Gosti su stigli „naoružani“ knjigama, lijepim porukama, riječima i poklonima, a Gundinčani su ih na isti način dočekali. Bio je to susret pun pozitivnih emocija i afirmativnih poruka o čitanju. Projektom Tulum s(l)ova, koji su pokrenuli školski knjižničari, dokazalo se da je čitanje in, da nije sramota voljeti čitati. Dapače, uz knjigu se može lijepo zabaviti, učenici koji često i puno čitaju imaju više tema za razgovor, imaju širi pogled na svijet, znaju više.

Na susretu su se učenici iz dvaju susjednih sela upoznali, porazgovarali, pronašli zajedničke interese. Nakon upoznavanja učenici iz Sikirevaca pročitali su vrlo zanimljiv dramski tekst "Ruski je u modi: igrokaz za učenike od 6. do 8. razreda.". S obzirom da je susret organiziran povodom Valentinova, dana zaljubljenih, tema teksta je ljubav, ona najljepša, đačka! I Gundinčani su se odlučili pročitati tekst o ljubavi, i to o zabranjenoj ljubavi. Čitali su dio dramskog teksta Silvije Šesto "Julio i Romea" čija je zabranjena ljubav prikazana humoristično.

Za kraj susreta Sikirevčani su pokazali kako se može reciklirati stara knjiga i kako se od običnog lista papira napravi prelijep straničnik u obliku srca. Nadamo se ponovnom susretu i lijepom druženju uz knjige!

Zadnje vijesti

VIDEO Rijeka Sava ozbiljno ugrožava mještane Pivara

Brođanke na korak do plasmana na poluzavršnicu PH

Zbog visokog vodostaja zatvorena cesta uz Savu

SPORT

Važna pobjeda mlađih kadetkinja

Brođanke na korak do plasmana na poluzavršnicu PH

NAJČITANIJE DANAS

'Koju posluku porati?'

U suterenu Milovićke osvanuli maršal Tito i Jovanka

FOTO GALERIJA

Započelo ukrašavanje grada za blagdan Uskrsa

Astra uspješna na Kupu Hrvatske

Krešo Blažević ponovno okupio brodsku rock scenu

Bošnjaković: Stanje u vezi vodostaja Save je redovno, ali u svakom trenutku moramo biti spremni

Na snazi je pripremno stanje, ali ni redovne mjere nisu daleko