Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)

U utorak, 13. veljače u školskoj knjižnici u Gundincima održan je prigodni program "Ususret Valentinovu". Gundinčanima su u goste došli učenici sedmog razreda iz Sikirevaca u pratnji svoje školske knjižničarke i pedagoginje.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.02.2018
Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)


 Gosti su stigli „naoružani“ knjigama, lijepim porukama, riječima i poklonima, a Gundinčani su ih na isti način dočekali. Bio je to susret pun pozitivnih emocija i afirmativnih poruka o čitanju. Projektom Tulum s(l)ova, koji su pokrenuli školski knjižničari, dokazalo se da je čitanje in, da nije sramota voljeti čitati. Dapače, uz knjigu se može lijepo zabaviti, učenici koji često i puno čitaju imaju više tema za razgovor, imaju širi pogled na svijet, znaju više.

Na susretu su se učenici iz dvaju susjednih sela upoznali, porazgovarali, pronašli zajedničke interese. Nakon upoznavanja učenici iz Sikirevaca pročitali su vrlo zanimljiv dramski tekst "Ruski je u modi: igrokaz za učenike od 6. do 8. razreda.". S obzirom da je susret organiziran povodom Valentinova, dana zaljubljenih, tema teksta je ljubav, ona najljepša, đačka! I Gundinčani su se odlučili pročitati tekst o ljubavi, i to o zabranjenoj ljubavi. Čitali su dio dramskog teksta Silvije Šesto "Julio i Romea" čija je zabranjena ljubav prikazana humoristično.

Za kraj susreta Sikirevčani su pokazali kako se može reciklirati stara knjiga i kako se od običnog lista papira napravi prelijep straničnik u obliku srca. Nadamo se ponovnom susretu i lijepom druženju uz knjige!

Zadnje vijesti

Zorica Kondža I SBTV Brođanima pružili večer koja će se dugo pamtiti

Ako ovo ne učinite, prijeti vam kazna od 700 kuna

Na Gajni stručnjaci i uzgajivači raspravljali o očuvanju slavonsko-srijemskog podolca u RH

NAJČITANIJE DANAS

Božićni darovni koncert

Zorica Kondža I SBTV Brođanima pružili večer koja će se dugo pamtiti

FOTO GALERIJA

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju

Prva izložba skulptura izrađenih od drveta vinove loze u svijetu

Sanda Livia Maduna nova je predsjednica županijske Mladeži HDZ-a

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada svečano obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom