U župi Sibinj počinje trodnevna duhovna priprava uoči slavlja mlade mise vlč. Filipa Sertića

SIBINJ - Vlč. Filip Sertić iz Sibinja u subotu će, na Petrovo, u đakovačkoj katedrali polaganjem ruku i posvetnom molitvom nadbiskupa mons. Đure Hranića biti zaređen za svećenika Đakovačko osječke nadbiskupije. Mladu misu slavit će u rodnoj župi sv. Ivana Krstitelja u Sibinju odmah dan nakon ređenja, u nedjelju 30. lipnja, a uoči mladosminičkog slavlja održat će se u župi i trodnevna molitveno duhovna priprava koja počinje u srijedu, 26. lipnja.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 25.06.2019
U župi Sibinj počinje trodnevna duhovna priprava uoči slavlja mlade mise vlč. Filipa Sertića


Trodnevnica počinje u srijedu, 26. lipnja i trajat će zaključno s petkom, 28. lipnja.
Prvoga dana, u srijedu, 26. lipnja misno slavlje uz prigodnu homiliju u 19 sati u župnoj crkvi u Sibinju predvodit će vlč. Petar Maskaljević, župni vikar slavonskobrodske župe Duha Svetoga.  Drugu večer, također u 19 sati svetu misu i prigodnu pobožnost vodit će vlč. Blaž Jokić, župni vikar župe sv. Mihaela u Donjem Miholjcu, a trećega dana misa će biti prijepodne, počinje u 11 sati, a predvodit će ju preč. dr. Drago Tukara, kanonik Prvostolnog kaptola i ravnatelj Vikarijata Osijek.
 
Svoju prvu (mladu) misu nakon prezbiterskog ređenja vlč. Filip slavit će u nedjelju, 30. lipnja. Slavlje uz mladomisničko geslo "Bog moj i sve moje" počet će roditeljskim blagoslovom u 9.30 sati pred obiteljskom kućom, a nastavit će se procesijom i euharistijskim slavljem pred župnom crkvom u središnjem parku u Sibinju. Propovjedat će vlč. dr. Grgo Grbešić, profesor na KBF-u u Đakovu. 
 
Filip Sertić rođen je 26. rujna 1990. godine u Slavonskom Brodu od oca Marinka i majke Mirele, r. Popić. Osnovnu školu pohađao je u Sibinju. Nakon godine pauze poslije završene Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu, smjer medicinski tehničar, upisao je Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu kao student laik. Po završetku studija stupio je u Bogoslovno sjemenište u Đakovu. Godinu dana proveo je kao bogoslov na pastoralnom praktikumu u Župi sv. Luke u Josipovcu. Za đakona je zaređen 21. listopada 2018. godine, a đakonski praktikum imao je u Župi Uzvišenja Sv. Križa u Osijeku. 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pobjeda kuglača Zanatlije nad Šećeranom VIRO

Imenovana nova uprava Đuro Đaković Specijalnih vozila

Djeci ni u kojem slučaju ne davati petarde i drugu pirotehniku

FOTO GALERIJA

Održan prvi ronilački tečaj za hitna spašavanja u Slavonskom Brodu

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno