U županiji uskoro tri azila za napuštene životinje?

Najstarija je inicijativa Grada Slavonskog Broda koji ima objekt u naselju Vijuš koji može primiti 112 pasa i za čiji je završetak potrebno oko četiri milijuna kuna

Autor: Brodportal | Datum objave: 31.07.2019
U županiji uskoro tri azila za napuštene životinje?
 Brodsko-posavska županija uskoro bi trebala imati veće kapacitete za zbrinjavanje napuštenih životinja, piše lokalni.vecernji.hr.

Prema riječima pročelnika županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu Željka Burazovića, u proteklih godinu i pol iskristalizirale su se tri inicijative vezane za azile. Najstarija je ona Grada Slavonskog Broda koji ima objekt u naselju Vijuš koji može primiti 112 pasa i za čiji je završetak potrebno oko četiri milijuna kuna. Jedna inicijativa vezana je za gradnju azila na području Nove Gradiške, a pojavila se i privatna inicijativa investitora koji bi sam, sa svojim sredstvima, izgradio sklonište u Sibinju. 

- Načelnici općina ne bi morali sudjelovati u sufinanciranju izgradnje, nego bi imali obvezu nakon izgradnje petogodišnjim ugovorom napuštene životinje zbrinjavati u sibinjskom skloništu. Naravno, kako bi se ušlo i u tu investiciju, čeka se izmjena pravilnika koji regulira uvjete skloništa, a koji je do sada, rekao bih, bio prilično rigorozan – objasnio je Burazović. 

Na nedavnom sastanku u Slavonskom Brodu voditeljica Odjela za zaštitu životinja u Ministarstvu poljoprivrede Branka Šošić izrazila je nadu da će pravilnik biti objavljen u roku od mjesec dana. 

– Smještaj životinja u sklonište je nužno zlo i prijelazno razdoblje njihova zbrinjavanja do pronalaska konačnog vlasnika – rekla je Šošić. 

Zadnje vijesti

Cesta prema Poloju jedna od 10 najboljih ruta za trčanje u Hrvatskoj

Obilježen Dan Gimnazije Matija Mesić

Uvjerljiva pobjeda rukometaša Broda u Županijskom derbiju

FOTO GALERIJA

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole

Tot, Hucaljuk, nogometašice Viktorije i boksači Radničkog najbolji u Brodu

Žrtva trčanja 21,5 kilometar neznatna u odnosu na živote hrabrih seljaka koji su se borili za istinu

Održan Valentino kup 2020.