U županiji uskoro tri azila za napuštene životinje?

Najstarija je inicijativa Grada Slavonskog Broda koji ima objekt u naselju Vijuš koji može primiti 112 pasa i za čiji je završetak potrebno oko četiri milijuna kuna

Autor: Brodportal | Datum objave: 31.07.2019
U županiji uskoro tri azila za napuštene životinje?


 Brodsko-posavska županija uskoro bi trebala imati veće kapacitete za zbrinjavanje napuštenih životinja, piše lokalni.vecernji.hr.

Prema riječima pročelnika županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu Željka Burazovića, u proteklih godinu i pol iskristalizirale su se tri inicijative vezane za azile. Najstarija je ona Grada Slavonskog Broda koji ima objekt u naselju Vijuš koji može primiti 112 pasa i za čiji je završetak potrebno oko četiri milijuna kuna. Jedna inicijativa vezana je za gradnju azila na području Nove Gradiške, a pojavila se i privatna inicijativa investitora koji bi sam, sa svojim sredstvima, izgradio sklonište u Sibinju. 

- Načelnici općina ne bi morali sudjelovati u sufinanciranju izgradnje, nego bi imali obvezu nakon izgradnje petogodišnjim ugovorom napuštene životinje zbrinjavati u sibinjskom skloništu. Naravno, kako bi se ušlo i u tu investiciju, čeka se izmjena pravilnika koji regulira uvjete skloništa, a koji je do sada, rekao bih, bio prilično rigorozan – objasnio je Burazović. 

Na nedavnom sastanku u Slavonskom Brodu voditeljica Odjela za zaštitu životinja u Ministarstvu poljoprivrede Branka Šošić izrazila je nadu da će pravilnik biti objavljen u roku od mjesec dana. 

– Smještaj životinja u sklonište je nužno zlo i prijelazno razdoblje njihova zbrinjavanja do pronalaska konačnog vlasnika – rekla je Šošić. 

Zadnje vijesti

Fond za zaštitu okoliša građanima osigurao 20 milijuna kuna za proizvodnju energije na krovovima kuća

Oriovački hUMOhod 29. rujna

Uspješan vikend za Brođane u Karlovcu

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu