U zapadnoj kurtini Tvrđave alati i strojevi nekad korišteni u proizvodnji u "Đuri Đakoviću"

Nakon ovotjednog preseljenja i postavljanja dviju lokomotiva ukupno teških 85 tona na prostor budućeg Turističko industrijskog parka u Lucićevoj ulici, a ranijim postavljanjem tramvaja i valjka, sve proizvedenih u pognima "Đure Đakovića", realizacija projekta obnavljanja i turističkog brendiranja industrijske baštine vezano uz tvornicu i ime Đure Đakovića se nastavlja.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 11.12.2017
U zapadnoj kurtini Tvrđave alati i strojevi nekad korišteni u proizvodnji u "Đuri Đakoviću"


Projekt su, podsjetimo, inicirali Uprava tvrtke Đuro Đaković Grupacije s jedne i slavonskobrodski gradonačelnik i predsjednik gradske Turističke zajednice Slavonskog Broda Mirko Duspara s druge strane u svibnju 2016.

Naime, nakon postavljanja valjka, tramvajskih kola i dvije lokomotive u tzv.kontaktnoj zoni slavonskobrodske Tvrđave, planira se urediti i unutarnji postav opreme i alata proizvedenih i korištenim u proizvodnim halama "Đure Đakovića".

-U zapadnoj kurtini Tvrđave Brod traju građevinski radovi za potrebe unutarnjeg postava alata i opreme proizvedenih u "Đuri Đakoviću", kažu u gradskoj TZ Slavonskog Broda, radove izvodi tvrtka "Piramida Brod" a financiraju Ministarstvo kulture RH i Grad Slavonski Brod, trošak opremanja interijera snosit će Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica grada Slavonskog Broda.

Bit će izloženi razni alati i strojevi nekad korišteni u svakodnevnom radu u proizvodnim pogonima poduzeća u "Đuri Đakoviću". Bit će to te vrste rijetko viđen izložbeni prostor, istinski "pogled unatrag" proizvodnog opsega i mogućnosti "Đure Đakovića". Za uređenje kazamata, doznajemo u "Piramidi Brod", uloženo je 87.000 kuna, nastavak radova na uređenju vjerojatno još jednog kazamata u istu svrhu te završetak svih planiranih radova bit će u 2018.godini.

Zadnje vijesti

VIDEO Podvrško - oaza mira na Psunju

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stiže i u Slavonski Brod

Mladi poljoprivrednici, od sutra kreću prijave na natječaj podmjere 6.1.1.

SPORT

Nastupaju ekipe iz Sarajeva, Malog Lošinja, Siska, Zagreba, Osijeka i Sl. Broda

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

NAJČITANIJE DANAS

Četvrtkom u Gradskoj knjižnici

Projekt ženskom stranom književnosti dovodi Ivanu Šojat

FOTO GALERIJA

Od kreativne radionice u Kući ciglica do glazbeno-poetske večeri i projekcije filmova

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

Mladi vaterpolisti u Korčuli

Slavonski Brod svečano zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Jedna osoba ozlijeđena u sudaru automobila i motora u Gupčevoj