U Zagrebu predstavljena knjiga "Sveti Filip Neri - Prorok Radosti", autora vlč. Pave Martića, Brođanina

U organizaciji humanitarne Zaklade sveti Dominik Savio, u Zagrebu je javnosti predstavljena knjiga o svetom Filipu Neriju "Prorok Radosti", autora vlč. Pave Martića, inače svećenika iz Slavonskog Broda...

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.09.2019
U Zagrebu predstavljena knjiga "Sveti Filip Neri - Prorok Radosti", autora vlč. Pave Martića, Brođanina


Promociji su nazočili brojni gosti, utemeljitelji i podupiratelji Zaklade sveti Dominik Savio, a izlagali su autor vlč. Pavo Martić, koji je priredio, izmjenio i dopunio prvo prevedeno izdanje knjige; lektorica prof. Barbara Tolić; autor predgovora Stipo Martić i upraviteljica Zaklade Branka Škugor Vlahović.

Sveti Filip Neri, najveći prorok radosti, drugi apostol Rima poslije svetog Pavla, utemeljitelj oratorijanaca, veliki ispovjednik, predstavljen je kao gorljivi zagovornik Ljubavi, Dobrote, Milosrđa, Poniznosti, kao velikih darova Duha Svetoga. „Zalagao se za bezgranično iskazivanje ljubavi, dobrote i donošenja radosti te nalaganje žrtava koje bi nas trebale osloboditi sebične sreditosti na vlastito Ja i time nas učiniti potpuno slobodnima“, rekao je vlč. Martić o sv.Filipu Neriju.
 
Citirajući u mnogim djelovima papu Franju, autor predgovora, Stipo Martić istaknuo je da bismo, iako je sveti Filip Neri živio u 16. stoljeću, mogli potpuno uzeti za našeg suvremenika jer danas više nego ikada imamo potrebu za radosnim pronošenjem Božje riječi, vedrim svjedočenjem vjere životom te dobrotom malo po malo usađivati drugima nešto od duha ljubavi prema Bogu.
 
Uz izražajno čitanje nekoliko citata iz knjige te glazbene predahe s duhovnim pjesmama, koje je izvodio iznimno snažan slavljenički tim karizmatske zajednice 'Nanovo rođeni', istkana je jedna divna priča o životu velikana koji nikad nije htio biti velik i prvi nego malen i posljednji.
Završnom pjesmom u kojoj su radosno sudjelovali svi uzvanici „Preferisco il paradiso“, zaključen je službeni dio promocije knjige nakon kojeg je uslijedilo druženje uz domjenak.
 
Uz knjigu podijeljen je i posebno pripremljen letak s pobožnostima i molitvama svetom Filipu Neriju.
 
Knjigu je moguće nabaviti na info@zakladasvdsavio.com, a sav prihod od prodaje knjiga namijenjen je radu Zaklade sveti Dominik Savio.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

U četvrtak 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje policijskih službenica i službenika

Đuro Đaković Montaža uspješno završava i ovu poslovnu godinu

Kakva je budućnost bosanskobrodske Rafinerij?

VIJESTI

Najspremniji MUP-ovci

U četvrtak 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje policijskih službenica i službenika

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema