U vrijeme epidemije koronavirusa Hapkido klub Brod trening održavao on-line

Hapkido klub Brod osnovan je 2008. godine i danas ima 30 članova.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.05.2020


 Imaju svoje vlastite prostorije u kojima se radi u dvije skupine po 15. Najmlađi polaznici imaju samo 4. godine, a tu su oni koji se natječu te rekreativci. Uz borilačku tehniku hapkido radi se i taekwondo, dok predsjednik i trener kluba Igor Ilić ima zvanje crnih pojaseva 4. dan u hapkidu i 3. dan u taekwondou. Osim toga Ilić posjeduje licencu za rad s djecom koja imaju poteškoće u razvoju, dok je obučen i na samoobranu za žene.

Na Europskom prvenstvu koje je održano u ruskom St. Petersburgu Igor Ilić osvojio je 3. mjesto u disciplini rad s oružjem i demo tim u kojem su poluge i bacanja. Još bolji rezultat imao je u Francuskoj u kojoj je osvojio 1. mjesto u demo timu Hrvatskog hapkido saveza.

Uz Ilića na natjecanja su išli mlađi polaznici koji treninge kad je škola imaju ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom. Svi oni koji su bili na natjecanjima nisu polučili zapaženi rezultat.

Sada kada nema natjecanja, Hapkido klub Brod sa svojim članovima odrađuje on – line treninge. Dovoljan je prostor 2 puta 1 metar, dok umjesto bučica u radu s djecu dobro mogu poslužiti plastične boce s vodom koje svatko od njih ima u svom domu. Također i litrena boca s vodom može biti dobar uteg za nekoliko vježbi koje Igor Ilić on – line prezentira ne samo svojim članovima kluba, već i svima koji prate njihov rad.

Uz Igora Ilića koji je ujedno i dopredsjednik Hrvatskog hapkido saveza u radu mu pomažu treneri Davor Žanko i Hrvoje Janje koji su uglavnom zaduženi za taekwondo tehniku.

Zadnje vijesti

Još pet novih slučajeva zaraze virusom COVID19

Karlo Kokanović novo pojačanje u brodskoj 'Marsi'!

Na ambroziju je alergično 10 posto naših ljudi; što savjetuju stručnjaci?

FOTO GALERIJA

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina