U volontiranju se pokazuju prave ljudske osobine

Podijeljeni certifikati za 25 polaznika edukativne radionice u sklopu projekta "Mreža socijalnog volontiranja Brodsko-posavske županije".

Autor: Marko Kovač / SBTV | Datum objave: 04.03.2015


 Projekt "Mreža socijalnog volontiranja Brodsko-posavske županije" uspješno se provodi. Tome u prilog govori i podijela certifikata za 25 polaznika petodnevne radionice. Neki od polaznika već imaju dugogodišnje iskustvo, drugi su tek na početku, no svima je zajednička nesebičnost i volja za pomaganje drugima.

Priznanje su dobili svi uključeni u edukativne radionice tijekom kojih su između ostaloga dobili odgovor na pitanja poput "kako pronaći pozitivnu energiju i volju za društveno korisan rad u uvjetima kada svi pitaju za novce"? Svi su se još jednom okupili ne bi li primili zaslužene diplome koje samo potvrđuju da se radi o sjajnim osobama. Projekt je dobro započeo a tako valja i nastaviti. Zanimljivo da se uključilo i puno onih koji bi i sami mogli očekivati pomoć ali je nesebično nude. Tu se pokazuju prave ljudske osobine.

Od članova slavosnkobrodskog Volonterskog centra doznali smo kako im se  svakodnevno obraćaju  osobe koje žele volontirati. To je lijepo znati, a projekti kao što su Mreža socijalnog volontiranja  ili  velike prirodne nepogode koje smo imali lani, razlog su pozitivnoj prekretnici.

Evo prvog savjeta za sve koji razmišljaju o volontiranju. Možda ste i vi depresivni jer nemate posao ili smatrate kako nemate sreće u životu. Volontirajte, pa će vam sreća na tuđim licima biti najbolja nagrada i dokaz kako je dobro činiti dobro.

Zadnje vijesti

Održani 24. po redu Rešetarački susreti pjesnika

Marsonia slavila na gostovanju u Pleternici unatoč igraču manje i ranom vodstvu domaćih

30. obljetnica osnutka 121. brigade HV Nova Gradiška

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni