U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Radovi na europskom projektu Parterno uređenje i komunalna infrastruktura u Tvrđavi Brod vrijednom 15,8 milijuna kuna posljednjih su dana ušli u svoju završnu fazu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.07.2021
U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod


 Trenutno se odvijaju radovi na nasipavanju završnog sloja kamena na prometnicama, a preostalo je odraditi asfaltiranje sjevernog ulaza u Tvrđavu, spojiti crpnu stanicu i pustiti ju u pogon te izvesti hortikulturno uređenje unutar Tvrđave kako bi se mogla izvršiti i krajnja ispitivanja.

Radovi su se odvijali na prostoru Oružnog trga i uličnim koridorima između kavalira i kurtina, uključujući i koridore za priključenje prometnica i komunalne infrastrukture na gradsku prometnu i infrastrukturnu mrežu. Projekt je obuhvaćao radove na parternom uređenju koji uključuju rekonstrukciju i izgradnju prometnica i zelenih površina te radove na izgradnji infrastrukture na prostoru Tvrđave Brod. U sklopu projekta na prostoru brodske Tvrđave izgradila se kabelska kanalizacija za polaganje instalacija, zamijenjena je postojeća rasvjeta energetski učinkovitom javnom rasvjetom, obnovljene su postojeće pješačke staze i površine na Oružnom trgu te izgrađene kolno-pješačke prometnice u uličnim koridorima između kavalira i kurtina.

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni