U tijeku pripreme za javno zdravstvenu akciju 'Znanjem i prevencijom do zdravlja'

Predstavnici Lige za borbu protiv raka Brodsko posavke županije izvijestili su kako teku pripreme za javno zdravstvenu akciju 'Znanjem i prevencijom do zdravlja'.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.08.2019
 Riječ je o donacijskoj utrci u koju se mogu uključiti svi građani, a održava se kao i svake godine, početkom rujna, izvijestio je tajnik Lige primarijus dr. Darko Jurišić: 'Već prve godine imali smo iznenađujuće dobar odaziv, više od 500 sudionika, a onda smo odlučili da akcija postane tradicionalna. Prošle godine obilježili smo 50 godina rada Lige, a ove godine imat ćemo tzv. Zdravi ručak, stoga građanima napominjemo da će kotizacijom za utrku biti nagrađeni za sudjelovanje, a potom se pridružiti na zdravom ručku 'na žlicu'. Želimo pokriti sve segmente zdravog života, što utječe na smanjenje broja malignih bolesti. Ove godine, prema podacima Registra za rak Zavoda za javno zdravstvo, Brodsko posavska županija nije više prva po pojavnosti malignih bolesti kod muškaraca. Međutim, ono što nas žalosti je činjenica da se još susrećemo s uznapredovalim stadijima malignih bolesti. Ljudi su sami odgovorni za svoje zdravlje, stoga trebaju usvojiti zdrave navike', poručio je prim.dr. Jurišić.

'Donacijska utrka održat će se 7. rujna, polazak je kod dvorane Vijuš, a sredstva će biti iskorištena za kupnju instrumenata za dijagnostiku liječenje malignih bolesti na Odjelu ginekologije brodske Opće bolnice dr. Josip Benčević', poručio je predsjednik županijske podružnice Lige za borbu protiv raka Darko Katić.

Zadnje vijesti

Otvorene prijave za Donacijsku utrku Lige za borbu protiv raka

Vlak naletio na djevojku koja je prelazila prugu i usmrtio ju

Goli otok – politički logor

SPORT

Kvalifikacija za 2. HNL

Sutra u 13 sati kreće prodaja ulaznica za utakmicu Marsonije i Junaka

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja