U tijeku pripreme za javno zdravstvenu akciju 'Znanjem i prevencijom do zdravlja'

Predstavnici Lige za borbu protiv raka Brodsko posavke županije izvijestili su kako teku pripreme za javno zdravstvenu akciju 'Znanjem i prevencijom do zdravlja'.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.08.2019


 Riječ je o donacijskoj utrci u koju se mogu uključiti svi građani, a održava se kao i svake godine, početkom rujna, izvijestio je tajnik Lige primarijus dr. Darko Jurišić: 'Već prve godine imali smo iznenađujuće dobar odaziv, više od 500 sudionika, a onda smo odlučili da akcija postane tradicionalna. Prošle godine obilježili smo 50 godina rada Lige, a ove godine imat ćemo tzv. Zdravi ručak, stoga građanima napominjemo da će kotizacijom za utrku biti nagrađeni za sudjelovanje, a potom se pridružiti na zdravom ručku 'na žlicu'. Želimo pokriti sve segmente zdravog života, što utječe na smanjenje broja malignih bolesti. Ove godine, prema podacima Registra za rak Zavoda za javno zdravstvo, Brodsko posavska županija nije više prva po pojavnosti malignih bolesti kod muškaraca. Međutim, ono što nas žalosti je činjenica da se još susrećemo s uznapredovalim stadijima malignih bolesti. Ljudi su sami odgovorni za svoje zdravlje, stoga trebaju usvojiti zdrave navike', poručio je prim.dr. Jurišić.

'Donacijska utrka održat će se 7. rujna, polazak je kod dvorane Vijuš, a sredstva će biti iskorištena za kupnju instrumenata za dijagnostiku liječenje malignih bolesti na Odjelu ginekologije brodske Opće bolnice dr. Josip Benčević', poručio je predsjednik županijske podružnice Lige za borbu protiv raka Darko Katić.

Zadnje vijesti

Nesreća na A3 kod Lužana: Na radnika pao reklamni pano i usmrtio ga?

Uz mlade folkloraše ponovo se igralo "kolo na dva štuka"

U Vrpolju održana 1. smotra folklora "Mi smo društvo još od davni' dana".

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Prijavite svoje klince na najzanimljiviju edukativnu vožnju na quad stazi, uz instrukcije iskusnog učitelja vožnje...

FOTO GALERIJA

Uz mlade folkloraše ponovo se igralo "kolo na dva štuka"

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina