U tijeku pripreme za javno zdravstvenu akciju 'Znanjem i prevencijom do zdravlja'

Predstavnici Lige za borbu protiv raka Brodsko posavke županije izvijestili su kako teku pripreme za javno zdravstvenu akciju 'Znanjem i prevencijom do zdravlja'.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.08.2019


 Riječ je o donacijskoj utrci u koju se mogu uključiti svi građani, a održava se kao i svake godine, početkom rujna, izvijestio je tajnik Lige primarijus dr. Darko Jurišić: 'Već prve godine imali smo iznenađujuće dobar odaziv, više od 500 sudionika, a onda smo odlučili da akcija postane tradicionalna. Prošle godine obilježili smo 50 godina rada Lige, a ove godine imat ćemo tzv. Zdravi ručak, stoga građanima napominjemo da će kotizacijom za utrku biti nagrađeni za sudjelovanje, a potom se pridružiti na zdravom ručku 'na žlicu'. Želimo pokriti sve segmente zdravog života, što utječe na smanjenje broja malignih bolesti. Ove godine, prema podacima Registra za rak Zavoda za javno zdravstvo, Brodsko posavska županija nije više prva po pojavnosti malignih bolesti kod muškaraca. Međutim, ono što nas žalosti je činjenica da se još susrećemo s uznapredovalim stadijima malignih bolesti. Ljudi su sami odgovorni za svoje zdravlje, stoga trebaju usvojiti zdrave navike', poručio je prim.dr. Jurišić.

'Donacijska utrka održat će se 7. rujna, polazak je kod dvorane Vijuš, a sredstva će biti iskorištena za kupnju instrumenata za dijagnostiku liječenje malignih bolesti na Odjelu ginekologije brodske Opće bolnice dr. Josip Benčević', poručio je predsjednik županijske podružnice Lige za borbu protiv raka Darko Katić.

Zadnje vijesti

Savjet mladih Brodsko-posavske županije održao okrugli stol "Reci NE drogi - izaberi život"

Nogometni veterani Općine Sibinj igrali za Marinu Topalović!

Kolika su ograničenja brzina na "brzim cestama"?

FOTO GALERIJA

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos

Ne propustite Black Friday popuste u BLACK&WHITE STUDIO

U Slavonskom Brodu otvoren 24. po redu Katarinski sajam