U svetištu Gospe Brze Pomoći proslavljen blagdan Male Gospe

Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Mala Gospa, svečano je jučer proslavljena u svim marijanskim župama i svetišima, pa i onome slavonskobrodskom Gospe Brze Pomoći, gdje je hodočastio veliki broj vjernika. Središnje hodočasničko misno slavlje predvodio je đakovačko osječki nadbiskup Đuro Hranić, uz poseban blagoslov trudnica i majki.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 09.09.2021


 Proslava blagdana Male Gospe i hodočasničkog dana ovoga je rujna u znaku susreta s novim župnikom i upraviteljem svetišta vlč. Anđelkom Cindorijem. Župniku Anđelku ovo je prva organizacija slavlja hodočasničkog dana Gospi Brze Pomoći, kojoj  svakog osmog u mjesecu dolaze brojni vjernici sa svih strana Lijepe Naše.

U radosti susreta s novim župnikom bilo je i središnje hodočasničko misno slavlje koje je predvodio đakovačko osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić. Povjerio je, kaže, vlč. Anđelku najposjećenije marijansko svetište u Nadbiskupiji, ne sumnjajući da će ga voditi djelima ljubavi na slavu Bogu i na korsit svakome župljaninu 
 
Pred kraj misnog slavlja nadbiskup Hranić je blagoslovio i sve nazočne trudnice i majke, napose moleći za sve one mlade žene koje žele majkama biti, a to iz raznih razloga još ne mogu. Misu i prethodne pobožnosti pjevanjem je animirao župni zbor predvođen s. Cecilijom Kolarić. Ostale jutarnje i dvije poslijepdonvene mise predvodili su župnik Cindori i novi župni vikar Marko Obradović, a tijekom dana brojni su svećenici bili na raspolaganju vjernicma za svetu ispovijed. 

Zadnje vijesti

Održan pikado turniru povodom 29. obljetnice VRO Maslenica

U 2022. godini obilježava se 50 godina postojanja Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“

Policija apelira: pripazite na svoje osobne podatke!

VIJESTI

VIDEO

U 2022. godini obilježava se 50 godina postojanja Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“

NAJČITANIJE DANAS

PRIPREME ZA KAPTOLAČKI FESTIVAL

Pristižu nove pjesme za Zlatni glas Zlatne doline 2022.

FOTO GALERIJA

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj