U subotu u Centru mladih još jedna projekcija putopisnog dokumentarca 'Idemo na istok bez Gorana Milića'

Prošle jeseni slavonskobrodska publika imala je priliku pogledati premijeru putopisno dokumentarnog filma „Idemo na istok bez Gorana Milića“ koji govori o višednevnom putovanju motociklima trojice mladih avanturista – bajkera kroz 10 zemalja istočne Europe. Mnogi premijeru nisu uspjeli vidjeti, pa na traženje brojnih zainteresiranih, autori filma organiziraju još jednu projekciju, u subotu, 1. veljače 2020. u Centru mladih u Slavonskom Brodu, s početkom u 21 sat.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 28.01.2020
U subotu u Centru mladih još jedna projekcija putopisnog dokumentarca 'Idemo na istok bez Gorana Milića'
 Podsjetimo, riječ je o filmu koji se počeo snimati 2018. godine, tijekom putovanja zemljama istočne Europe. Tročlana ekipa avanturista – bajkera: Josip Marijanović i Jan Škobić Bovan iz Mostara i naš Brođanin Domagoj Dević, poznatiji kao Rasta, odvažili su se toga ljeta  na avanturu dugu 5000 kilometara vozeći svoje motocikle kroz deset istočnoeuropskih zemalja. 

Tijekom 13-dnevnog putovanja istražili su ljepote glavnog grada Mađarske, suočili se s ukrajinskim cestama, upoznali neobične gradove koji su ostali „zarobljeni“ u nekim drugim vremenima. Uživali su na obali Crnog mora, prošetali dvorcem grofa Drakule na Karpatima, doživjeli čari vožnje planinom Balkan, osjetili ritam Soluna i toplinu Egejskog mora. Penjali su se na mistični Olimp i povijesnu Meteoru, te uživali u zalasku sunca na jednom od fascinantnijih mjesta u Grčkoj. Kupali su se na najljepšim plažama svijeta, doživjeli raznolikost juga i sjevera Albanije. Ovaj trojac, veliki su zaljubljenici u putovanja, istraživanje nepoznatog, izlaska iz zone komfora. Oni su učinili i čine ono što mnogi od nas toliko priželjkuju, ali još uvijek pronalaze izgovore kako bi ostali u zoni sigurnog.. 

Stoga, ovim filmom nadaju se kako će motivirati sve one koji već dulje vremena razmišljaju  kako se odvažiti i otisnuti se na jednu od svojih manjih ili većih avantura života. Film je to koji ima i edukativnu i zabavnu poruku. Sjajan je  prikaz avanture, prekrasnih pejzaža, krivudavih cesta, različitosti kultura, nacija, religija...a, reakcije publike na premijeri su  bile odlične. 
 
Ako ste premijeru propustili, drugu projekciju filma nemojte. Uživajte uz prekrasne kadrove i kroz iskustva naših putnika Josipa, Jana i Domagoja upoznajte kulturu, običaje, krajolike, ceste (…), sve sličnosti i različitosti života istočno od Dunava…
 
 
 
Više o svemu pratite preko FB stranice na ovom linku:
 
 
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Šest novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, pod samoizolacijom 478 osoba

Savom kod Broda plivalo krdo slonova

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja