U strahu su velike oči

Češljati svekolika događanja pa čak i unazad nekoliko mjeseci nema smisla, jer vjerujem da je narodu dosta i mostova i mostića, njihovih glasnogovornika koji se smjenjuju kao na traci a pogotovo kukurikavaca koji su ajd Bogu hvala sišli sa vlasti odnosno izgubili izbore a koje sam u više navrata zazivao u prijašnjim kolumnama.

Autor: Ivica Janković | Datum objave: 16.01.2016


 S naslovom jednostavno sam si zamislio osvrnuti se na jednu temu a to su aktualna dešavanja sa ovim izbjeglicama, emigrantima ili migrantima tko zna što su više a sve više nažalost uviđamo tko su a jesu sve ono samo ne za što se predstavljaju. Sa tolikom lakoćom su „penetrirali“ u Europu da je to jednostavno zadivljujuće, nevjerojatno.

Osobno sam bio prisutan prvom naletu te „prirodne pojave“ u Tovarniku polovicom rujna mjeseca, protekle godine. Zašto „prirodne pojave“? Probivši policijske blokade i srušivši postavljene ograde a bez obzira na parkirane autobuse koji su bili u tome trenutku spremni ih prihvatiti i transportirati ih danjom njihovom zamišljenom rutom. Taj narod je jednostavno kao voda u nedavnim slavonskim poplavama krenuo nekontrolirano preko njiva kanala i jaraka. Gdje? Ne znam, negdje, a ja sam u tome trenutku dobio osjećaj prirodne nekontrolirane pojave u obliku toga stampeda ljudi. Mnogi su me pitali. Što misliš o njima? Kakav si dojam stekao? Odgovor je uvijek bio isti. Ne mislim ništa! S jedne strane vidiš malu djecu od nekoliko mjeseci pa do nekoliko godina, stegne ti se oko srca gledajući njihovu borbu za životom, preživljavanjem, onu iskonsku pravu iskrenu. Zatim ti pored očiju prođu nabildani „frajeri“ sa zlatnim lancima, pametnim telefonima i uz to još i nabrijani, skoro pa agresivni sa čudnim pogledom u očima da ne kažem nekakvim nedefiniranim prijezirom prema svemu i svakome, opet nešto iskonski ali zlobno, prođu te trnci i svakakve kojekakve misli i primisli aludirajući pri tome na njihove danje postupke i namjere na putu prema mnogoljudnijim zemljama. Zatim stari i nemoćni. Što reći o njima? Jednostavno stari i nemoćni i nakon svega toga ja nekome trebam odgovoriti što mislim o njima...!?  Kratko i jasno NIŠTA!

Rujan mjesec je davno prošao. Doživjeli smo razno razne situacije sa ovom „prirodnom pojavom“. I sad već nešto i mislim o njima. Za početak sam prilično siguran da to nije prirodna pojava već strogo organizirana, nadzirana i kordinirana misija određenih moćnika ka svome nama još posve nepoznatom cilju. Europska unija, koliko toliko umjetna ali sređena situacija. Kome to odgovara, kome odgovara  jedninstvo mnogih zemalja?  Velika je to sila, prijetnja, jedinstveni homogeni, jaki, kao takvi dobivaju utakmice. Hajmo probati ovako metaforički objasniti! 

- Obama -  „halo Merkel, kancelarko trebalo bi to i to“
- Merkel -  „a ne ne , ne interesira me“  klap slušalica. Zatim razmišljanje... Ok dobro neće neće ajmo npr. dovesti nekoliko milijuna ljudi u tu EU,  ispranih mozgova pa među njih prošvercati i onih koji jedva čekaju sa bombom odletjeti svome Bogu gore. Ajmo zatim opet samo malo u rikverc uzevši u obzir ovih nekoliko milijuna ljudi. 
- Obama -  „halo Merkel, kancelarko, trebalo bi to i to,, 
- Merkel – „ a ne ne, ne interesira me“  klap slušalica...zatim slijedi as iz rukava i produžetak priče klap bomba negdje u EU, zatim Merkel... „halo Obama što si ono trebao nema problema“ 
 
Eto ovih zadnjih nekoliko metaforičkih rečenica na slučajni odabir aktera priče može objasniti naslov „U STRAHU SU VELIKE OČI“ I opet svjetski policajci stavili i EU na uzici pa potežu remen po potrebi. Kad je strah u očima možeš sve, kontrolirati ljude, banke, mijenjati svjetska zbivanja itd itd... a dalje vama dragi čitaoci na razmišljanja ja sam vam samo dao uvod.

Zadnje vijesti

Vanesa brončana na Europskom prvenstvu

Udruga Marsonia Zagreb okuplja sve zagrebačke Brođane na jednome mjestu

48 novooboljelih osoba od Covid-19 u proteklih 24 sata

FOTO GALERIJA

Obilježena 30. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje