U srednjim školama 96 mjesta za jesenski upisni rok

U ljetnom krugu upisa u srednje škole na području Brodsko-posavske županije upisano je 94 posto učenika.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.08.2019


 No za onih šest posto koji od prve nisu upisali željeno zanimanje, ostalo je dovoljno slobodnih mjesta i za jesenski rok. Od ukupno jedanaest srednjih škola u Sl. Brodu i Novoj Gradiški u njih sedam ostalo je 96 nepopunjenih slobodnih mjesta.

U Obrtničkoj školi Slavonski Brod na raspolaganju je 35 mjesta. Slobodna mjesta nudi i brodska Industrijsko-obrtnička škola i to 18 mjesta, a od toga čak 10 za najtraženije zanimanje na tržištu – monter i obrađivač rezanjem i deformacijom. Mjesta ima i u novogradiškoj Industrijsko-obrtničkoj, brodskoj glazbenoj školi, dok srednja škola Matije Antuna Reljkovića nudi još 6 mjesta za fitofarmaceuta, mehaničara poljoprivredne mehanizacije, cvjećara i agrotehičara. Srednja medicinka upisuje samo 3 učenika i to po posebnom programu za djecu s poteškoćama, dok je slobodnih čak 9 ostalo u brodskoj Gimnaziji "Matija Mesić".

Uoči ovogodišnjih upisa u srednje škole povećane su kvote za određena deficitarna zanimanja.  U suradnji s gospodarstvom i školama promovirana su deficirarna obrtnička i industrijska zanimanja koja se traže na tržištu rada. Tako da će neke škole, poput Obrtničke, imati više učenika u nadolazećoj školskoj godini. Kako za neka obrtnička zanimanja vlada itekako velik interes na tržištu potvrđuje i stvarna situacija na terenu.

Za 96 slobodnih upisnih mjesta učenici se mogu prijaviti već ovu srijedu, 21. kolovoza od 12:00 sati, kada počinje prijava obrazovnih programa, odabir obrazovnih programa zaključat će se 27. kolovoza 2019. godine, a dok je objava konačnih ljestvica dva dana poslije.

Zadnje vijesti

Održan prijem za istaknute brodske sportaše

Ljudska knjižnica i u Slavonskom Brodu

U Centru mladih održana konferencija povodom predstavljanja nove scenske opreme

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu