U slijetanju automobilom teško ozlijeđen 18-godišnji mladić

Na županijskoj cesti 4210, u blizini Prnjavora, 6. kolovoza, u 6.15 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.08.2022
U slijetanju automobilom teško ozlijeđen 18-godišnji mladić


Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 18-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, zbog ne držanja strane kretanja obilježenom prometnom trakom, u zanošenju preko travnate bankine sletio u odvodni kanal. 
 
U ovoj prometnoj nesreći 18-godišnjak je teško ozlijeđen, te je nakon pružene liječničke pomoći prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Policijski službenici protiv 18-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
POLICIJA I DALJE POJAČANO NADZIRE PROMET
 
Prošli tjedan (od 1. do 7. kolovoza), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 13 prometnih nesreća, od kojih 1 s poginulim osobama, 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 2 osobe su smrtno stradale, 5 osoba je teško ozlijeđeno, dok je 5 osoba lakše ozlijeđeno.  
 
Policijski službenici su u pojačanim nadzorima (prošli tjedan) utvrdili 267 prometnih prekršaja, od čega 76 prekršaja nepropisnih brzina, 72 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prekršaji. 
 
Najveća nepropisna brzina od 102 km/h, utvrđena je u naselju Grabarje, dana 5. kolovoza, u 22.50 sati, za koji prekršaj je sankcioniran 20-godišnji vozač osobnog automobila. Najveća koncentracija alkohola od 2,09 promila, očitana je (dana 4. kolovoza, u 22.55 sati), u organizmu 28-godišnjaka, koji je u Novoj Gradiški upravljao osobnim automobilom.
 
Upravljao nepropisnom brzinom, pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje
 
Nadalje, u Trnavi, dana 6. kolovoza, u 23.15 sati, policijski službenici Policijske postaje Okučani, prilikom nadzora prometa, zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 21-godišnjak. Utvrđeno je da je isti pod utjecajem alkohola (1,81 promila), te je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Također je upravljao nepropisnom brzinom koja je za 21 km/h veća od dopuštene u naseljenom mjestu. Policijski službenici su 21-godišnjaka zadržani u policiji do otriježnjenja, te protiv njega podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 
 
Policijski službenici podsjećaju vozače na njihove obveze i dužnosti, te nastavljaju i dalje s nadzorima prometa. Aktivnosti policije biti će usmjerene prema vozačima koji svojim ponašanjem grubo krše prometne propise, a posebno prema onima koji prekorače brzine kretanja, voze pod utjecajem alkohola i tako ugrožavaju sebe i ostale sudionike u prometu.  

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara