U Slavonskom Brodu premijerno prikazan putopisni dokumentarac 'Idemo na istok bez Gorana Milića'

Sinoć je u dvorani Centra mladih u Slavonskom Brodu premijerno prikazan putopisno dokumentarni film „Idemo na istok bez Gorana Milića.“ Znatiželjnici ali i svi oni koji su vjerno na našem portalu tijekom proteklih trinaest dana pratili dnevnik tog putovanja, konačno su mogli vidjeti slikom što se uistinu na tom putu događalo...

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.09.2019


Podsjetimo, mladi dečki iz Mostara Josip Marijanović i Jan Šković Bovan, te naš Brođanin Domagoj Dević, poznatiji kao Rasta, prošlo ljeto odvažili su se i motorima odvozili 5000 kilometara istočne Europe. Tijekom tog putovanja oko kamere je zabilježilo njihovu avanturu i ljepotu europskog tla. Ljubav prema putovanjima i motorima htjeli su dočarati svim koji uživaju u istraživanju novih kultura. Stoga, nakon dugog najavljivanja i promoviranja, film je konačno prikazan uz podršku publike koja je došla iz brojnih slavonskih gradova i mjesta.

Okupljanje znatiželjne publike počelo je oko 18 sati. Očekivao se Rastin dolazak. Naime, Rasta se ponovno s ekipicom iz Mostara, Josip i Janom i ovo ljeto otisnuo na putovanje. Ovog puta, prema Maroku. Njegov dolazak, ravno s tog putovanja, oduševljeno su dočekali njegova obitelj i prijatelji. Rasta se na svome 'Kvrcku' (motoru) dovezao  pred Centar mladih, „opkoljen“ svojim bližnjima, primajući ih sve u zagrljaj, srca ispunjena i spreman pozdraviti sve one koji su došli pogledati snimljeni rezultat prošloljetnog putovanja.

Nakon što su se svi udobno smjestili u stolce, program u Centru mladih konačno je mogao početi. Voditelj programa, Ivica Vlašić pozdravio je sve prisutne, te pozvao Domagoja da mu se pridruži na pozornici. Još uvijek u motorističkom odijelu, nekoliko kilograma lakši, s osmijehom od uha do uha, Domagoj (Rasta) pozdravio je sve prisutne i iskreno svima zahvalio na dolasku. Na pozornici su mu se potom pridružili članovi njegovog PR tima, koji su, svatko svojim obolom, promovirali ovaj izuzetno zanimljiv i edukativan film: redatelj filma Domagoj Skutari (Media Skutari), grafički urednik Hrvoje Wächter (GHP), ton majstor Matija Obradović, tehničari Mislav Crnjac i Vedran Vranić, voditeljica PR službe i marketinga Tajana Ćosić i koordinatorica financija Ivana Skutari. 
 
 
Josip i Jan pridružili su se uživo iz Španjolske putem video poziva. Naime, njih dvojica još su na godišnjem odmoru i nastavljaju istraživati ljepote Španjolske i Portugala. Završetkom pozdrava i direktnog javljanja iz Španjolske, svi oni koji su zauzeli svoje mjesto u dvorani Centra mladih mogli su krenuti na putovanje koje im je omogućio film „Idemo na istok bez Gorana Milića“. 
 

 
Izvrstan pokazatelj avanture, prekrasnih pejzaža, krivudavih cesta, različitosti kultura, nacija, religija - sve to mogli su vidjeti oni koji su svoju nedjeljnu večer zamijenili ustaljenošću i podržali trojac Domagoja, Josipa i Jana, došavši biti dio ovog projekta. Reakcije publike su odlične. Mnogi su htjeli znati još pokoju informaciju. Rasta je nakon premijere bio na raspolaganju odgovoriti na sve ono što je sudionike ovog događaja zanimalo. 
 
Zanimljivost ovog filma, iako nosi naziv „Idemo na istok bez Gorana Milića“, jest pojavljivanje Gorana Milića, na samome njegovom kraju. Tijekom tog kratkog razgovora, ovaj poznati novinar i putopisac udijelio im je pokoji savjet, kojeg su itekako primijenili tijekom ovogodišnjeg putovanja u Maroko, čiji kadrovi čekaju svoj početak montiranja. Na kraju, ništa manje važno, terba naglasiti kako je film posvećen Adamu Grgiću, mladome Brođaninu koje je 2016. tragično stradao u 21. godini.
 
Vrata u svijet motorističkog načina putovanja svijetom su otvorena, kamere su upaljene i mi s nestrpljenjem čekamo novi video uradak ukrašen raznim dogodovštinama ovog po mnogočemu posebnog putničkog tima čije avanture i dalje možete pratiti preko Facebook stranice Rasta - Sunshine Adventurer:

https://web.facebook.com/RastaSunshineAdventurer
 
Tajana Ćosić
 fotografije: Ivica Vlašić, Sanja Špehar, Marija Bunčić Jelinić

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

U Brodu za 10 godina, deset gradonačelnika

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Župan Marušič na 2. Danima regionalnog razvoja i fondova Europske unije

SPORT

Najava 12. kola Treće HNL -istok

Omladinac iz Gornje Vrbe gostuje u Pleternici

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška