U Slavonskom Brodu održano Predstavljanje nove knjige Marijinih obroka 'Daruj'

Nadahnjujuću knjigu utemeljitelja udruge Marijini obroci, koja u 19 zemalja širom svijeta hrani više od 1,8 milijuna djece na mjestu njihova obrazovanja, u subotu 24.7. u BEERC baru na Trgu Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu predstavili su volonteri udruge Marijini obroci i njihovi gosti.

Autor: Brodportal | Datum objave: 29.07.2021
U Slavonskom Brodu održano Predstavljanje nove knjige Marijinih obroka 'Daruj'


 Vjeroučiteljica Mihaela Maričević pročitala je ulomak knjige u kojem se spominje životna priča dugogodišnje volonterke Marijinih obroka, Vukovarke Katarine Zarinkijević koja je za vrijeme rata iz Vukovara izbjegla u okolicu Slavonskog Broda. Katarina je bila gošća predstavljanja i ističe kako sada s radošću može uzvratiti pomoć koju smo njezina obitelj i mi nekoć primali od onoga tko nas nije poznavao. Naime, Magnus je za vrijeme Domovinskog rata više od 23 puta vozio kamione s humanitarnom pomoći iz Škotske za Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu.

Uz dobro rapoloženje i humor voditelja Hrvoja Alilovića i Oscara Džimbeg iz K.L.I.K.A. organizacije izvrsno je prošla i dobrotvorna dražba slika darovanih od raznih amatera slikara te su prikupljene donacije za prehranu čak 41 gladnog djeteta. Također se uživalo u zvucima pjesme „Mana“ autora i volontera Marijinih obroka Mire Tomića.

Na kraju programa pristune je ganulo svjedočanstvo jedanog od prvih primatelja Marijinih obroka Jimmya Belabrea čiji životni put možete pogledati u dokumentarnom filmu „Generacija nade“. Također, autor knjige Magnus obratio se okupljenima i ispričao što ga je motiviralo da s javnošću podijeli kako živjeti velikodušan život.

Marijini obroci zahvalni su svima, a posebno prevoditeljici knjige Lidiji Paris i izdavaču Verbumu. Zahvale i Radio FM92 i SBTV na medijskoj popraćnosti te volonterima na malim djelima ljubavi koja su omogućila da ova inspirativna knjiga bude predstavljena u Slavonskom Brodu.

Volonteri Marijinih obroka u Slavonskom Brodu djeluju već 5 godina, a prošle godine otvoren je Infocentar  na adresi P.Krešimira IV br.2 i posjetiti ga možete svakodnevno od 10 – 16h. Dokaz da je srce Brođana veliko potvrđuje otvorena kuhinja u Zambiji koja se zove „Brod dobrote – Slavonski Brod“ u kojoj svakodnevno 345 mališana prima topli obrok u školi. 

Volonteri Marijinih obroka djeluju širom Hrvatske, a u Slavoniji su podružnice u Vukovaru, Vinkovcima, Osijeku, Đakovu, Babinoj Gredi, Požegi i mnogim drugim mjestima. Vrijedne volontere možete subotom pronaći na štandu Marijinih obroka i saznati kako i vi možete pomoći da dođemo do sljedećeg gladnog djeteta.

Marijini obroci Hrvatska, zahvaljujući darivanju i dobročinstvima svojih podupiratelja i volontera, svakodnevno u školi nahrane oko 60 0000 djece. 

Podržite i vi rad udruge Marijini oboroci, uplatom na račun Zagrebačke banke:

IBAN: HR7923600001102102666, SWIFT: ZABAHR2X 

Ako želite saznati više o radu ili uključivanju u Marijine obroke javite se putem društvenih mreža ili info@marysmelas.hr.

Virtualno prolistajte knjigu, a svoj primjerak možete naručiti na Darovi Marijinih obroka.

Zadnje vijesti

Briga i pažnja policijskih službenika iznimno pridonosi sigurnosti učenika

U studenom se održava 25. Katarinski sajam, otvorene prijave za izlagače

Zašto zagađenje zraka u Slavonskom Brodu više nikoga ne zanima?

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška