U Slavonskom Brodu odigrana predstava "Kad svijeće dogore"

Zagrebački HNK sinoć gostovao u Slavonskom Brodu. Izveli nagrađivanu predstavu "Kad svijeće dogore"

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.05.2022
U Slavonskom Brodu odigrana predstava "Kad svijeće dogore"


 Publika u Kazališno-koncertnoj dvorani "Ivana Brlić Mažuranić" sinoć je imala priliku uživati u  kazališnoj predstavi poznatog naslova "Kada svijeće dogore". U režiji Branka Ivande uloge su utjelovili Siniša Popović, Goran Grgić i Iva Mihalić.

Riječ je o poznatom tekstu mađarskog redatelja Šandora Maraja i adaptaciji Christophera Hamptona koju je za hrvatsku izvedbu režirao Branko Ivanda, a uloge su utjelovili Siniša Popović, Goran Grgić dok se u ženskoj ulozi izmjenjuju Zrinka Cvitešić i Iva Mihalić. Ozbiljna je to drama  koju na svojIm leđima mogu iznijeti samo iskusni glumci. 

Ozbiljan je to i dubok tekst, teške su i teme koje se otvaraju između dvojice prijatelja nakon 30 godina razdvojenosti jer  rastrgani su između prijateljstva i ljubavi prema istoj ženi, za ovu je dvojicu nacionalnih prvaka HNK bila prostor za pokazivanje glumačkog znanja. Što su odlično i iskoristili. 

Predstava se već okitila nagradama. Na ovogodišnjoj dodjeli Nagrade hrvatskog glumišta vratili su se sa dvije, Siniša Popović kao najbolji glumac za ulogu Henrika i Zrinka Cvitešić za najbolju sporednu žensku ulogu. Popović je u svibnju za svoju ulogu dobio i najvišu državnu nagradu "Vladimir Nazor" za glumačko ostvarenje upravo u ovoj predstavi. 

Nagrađena predstava ostavila je dojam i na brodsku publiku, iznova podsjetila na kvalitetu glumačke izvedbe nacionalnih prvaka no i otvorila prostor za neka ozbiljnija promišljanja: ako birate između prijateljstva i ljubavi, ima li uopće pobjednika u toj životnoj igri? 

Zadnje vijesti

Decospan Mato Furnir najuspješniji poduzetnik u 2021. godini u izboru Fine

Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

Ivanu Nakiću i Marku Cipriću 4. Zlatna bućka

FOTO GALERIJA

Galeb pobjednik turnira Tintilinić 2022.

Svečano obilježen Dan općine Klakar

Tradicijski vikend u Vrpolju uz prvu reviju narodnih nošnji i smotru folklora

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Staroslatiničko ljeto oduševilo posjetitelje uz nastupe KUD-ova, tamburaša i neponovljive Cecilije