U Slavonskom Brodu dragovoljno predana veća količina oružja

Osoba sa područja Slavonskog Broda, jučer je (22. srpnja) donijela odluku o dragovoljnoj predaji oružja, te pozvala policiju na broj telefona 192.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.07.2021
U Slavonskom Brodu dragovoljno predana veća količina oružja


 Stručno osposobljeni policijski službenici su došli na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeli: dvije (2) poluautomatske puške M59, kalibra 7,2 x 39 mm, jednu (1) pušku M48A, kalibra 7,9 mm, jednu (1) strojnicu ZAGI M91, kalibra 9 mm, 700 komada ne rasprskavajućeg streljiva i 2,7 kilograma eksploziva.

Nacionalna preventivna kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ započela je 2007.godine, otkada se kontinuirano provodi s ciljem senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju oružja. Također je cilj utjecati na podizanje razine svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima. 

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, građani Republike Hrvatske mogu bez vremenskog ograničenja dragovoljno predati zabranjeno i dozvoljeno oružje. 

Za istaknuti je da se protiv građana, koji se odluče na dragovoljnu predaju i pozovu policiju, neće pokrenuti prekršajni niti kazneni postupak.

O dragovoljnoj predaji oružja građani se mogu informirati putem besplatne telefonske linije 0800 88 92, a pozivom na broj policije 192 mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju.

Pozivamo i apeliramo na sve građane, koji kod sebe, odnosno u svojim domovima imaju oružje i/ili eksplozivna sredstva, da isto bez straha od sankcija, prijave policiji.

Posebno skrećemo pozornost građanima da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, već ukoliko žele predati oružje, o tome obavijeste policiju na broj 192, te će policijski službenici u civilu (i vozilom bez policijskih oznaka) doći na dogovoreno mjesto kako bi se osigurala sigurna predaja oružja i anonimnost građana, kao što je to bilo u gore spomenutom slučaju.

 

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni