U Slavoncu iz Slavonskog Kobaša nisu previše zadovoljni s polusezonom

U Nogometnom klubu Slavonac iz Slavonskog Kobaša ne mogu biti zadovoljni sa završenim prvim dijelom prvenstva u skupini C Druge Županijske lige u kojoj se natječe 11 klubova.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 13.01.2021


 Stoga je zbog neparnog broja ekipa svako kolo jedna momčad odmarala i bila slobodna, dok su u ovoj skupini sve klubovi koji se nalaze u samom okruženju Slavonskog Kobaša.

Ovogodišnja sezona nije dobro počela za nogometaše Slavonca iz Slavonskog Kobaša koji su u prva 2 kola doživjeli oba poraza i to od kasnije će se pokazati dvije vodeće momčadi u prvenstvu. U klubu je nakon 4. kola došlo i do promjene trenera tako da je na kraju zimsku stanku sastav iz Kobaša dočekao na 5. mjestu s 15 bodova. U 10 utakmica nogometaši Slavonca imaju 5 pobjeda i isto toliko poraza, dok im Posavac iz Kaniže na 4. mjestu bježi 2, a trećeplasirani ASK iz Gornjih Andrijevaca 7 bodova.

Nakon tog poraza u Gromačniku i odlaska trenera Baće u narednom kolu u domaćem susretu protiv Mladosti iz Banovaca u visokoj pobjedi sa 7:0 momčad su vodili predsjednik Hasečić i igrač Luka Klarić koji je student na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Uoči gostovanja u Zbjegu angažiran je novi trener iz Oriovca i to Alen Haring koji je odmah krenuo s pobjedom od 3:0. Uz tu pobjedu u Zbjegu nogometaši Slavonca iz Kobaša još su uzeli bodove u gostima kod MV Croatije, dok su blizu bili u Stupničkim Kutima u kojima su do pred kraj imali vodstvo od 1:0.

Za Slavonac su ove polusezone nastupila 24 igrača dok su jedini svih 10 utakmica odigrali: Stjepan Pavić, Mihael Andrić i Stjepan Lužanac, dok je Matko Matok sa 7 golova najbolji klupski strijelac.

Upravo je ove zime taj jedini igrač sa strane i to vratar David Vrljić napustio Kobaš, dok je umjesto njega iz Graničara Magić Mala u Slavonac vraćen domaći vratar Tomislav Matok. Uz spomenute dvije pobjede u gostima Kobašani su imali i 2 domaća poraza, odmah u 1. kolu od jesenskog prvaka Šokadije iz Šumeća i u posljednjoj domaćoj utakmici u jesenskoj polusezoni od Posavca iz Kaniže. 

Osim vraćanja svog vratara iz Magić Male Tomislava Matoka u klubu ove zime planiraju dovesti još nekoliko pojačanja s kojima se pregovara. Također jedan od većih problema bili su treninzi koji se nisu mogli održavati prema planu i rasporedu, a to za proljeće svakako žele promijeniti.

U Kobašu nemaju pomoćni teren, ali imaju vlastitu teretanu u sklopu igrališta, dok je tu i manji betonski teren na kojem se mogu raditi vježbe kada se zbog loših vremenskih uvjeta ne može na glavni travnjak.

Uz funkciju predsjednika Hasečić je trener juniora te mu tu u radu za kondicijsku pripremu pomaže Luka Klarić koji je na istoj funkciji i kod Alena Haringa u seniorima u kojima je i igrač. Pripreme bi ukoliko dopuste mjere nogometaši Slavonca iz Slavonskog Kobaša trebali početi krajem siječnja ili početkom veljače. 

Zadnje vijesti

Pas ugrizao ženu

18-godišnjak provalio u kuću dok su vlasnici bili izvan Hrvatske

Pokušali prijeći granicu s krivotvorenim PCR testovima

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“

S radom počeo dislocirani centar "Kuće sretnih ciglica" u Novoj Gradiški