U školi u Podcrkavlju gosti iz šest europskih zemalja; počela provedba ERASMUS+ projekta

Područna škola Blaž Tadijanović u Podcrkavlju danas je ugostila učenike i nastavnike iz šest europskih zemalja, sudionika ERASMUS projekta MADD in the classroom. Cilj projekta je učenicima olakšati učenje kroz segmente glazbe, umjetnosti, igrokaza i plesa i upoznati ih sa sličnostima i različitostima svoji vršnjaka iz raznih zemalja.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 11.12.2017
U školi u Podcrkavlju gosti iz šest europskih zemalja; počela provedba ERASMUS+ projekta


 Učenici i nastavnici iz Finske, Portugala, Grčke, Rumunjske, Turske i Španjolske borave ovoga tjedna u Slavonskom Brodu. Domaćin im je Osnovna škola Blaž Tadijanović iz Podvinja. Riječ je o sudionicima ERASMUS+ projekta. Danas su dočekani u područnoj školi u Podcrkavlju, prigodnim scenskim prikazom drevnih slavonskih običaja na Badnjak i Božić, što su pripremili članovi KUD-a Krešimir Šimić

Inače, projekt "MADD in the classroom" ima za cilj učenicima osnovnih škola u Europi olakšati učenje kroz segmente glazbe, umjetnosti, igrokaza i plesa i upoznati ih sa sličnostima i različitostima svoji vršnjaka iz raznih zemalja. "Predviđeno je niz eduaktivnih radionica, prezentacija, te posjete svih sudionika projekta svakoj od zemalja koje ga provode. I to u naredne dvije školske godine koliko traje ovaj 17 i pol tisuća eura vrijedan projekt, a kojega potpuno financira Europska unija preko svoje Agencije za mobilnost", kaže Ivan Pejanović, voditelj projekta. 
 
"Finska i Turska su zajednički započele ovaj prokjekt. Tražeći partnere u drugim zemljama, upoznali smo Ivana preko interneta koji je također tražio partnere za projekt u Hrvatskoj. Imamo iste ideje i želimo naučiti puno više o kulturama raznih zemalja. Gotovo sve škole u Europi imaju iste probleme: kako motivirati učenike za nastavu. A pri tome možemo koristiti glazbu, ples i običaje naših kultura, u svim razredima", rekla je Ingrid Geeraerts iz Alavusa u Finskoj. 
 
"Mi nastojimo korisitti umjetnost u nastavi i nastvau tako učiniti dinamičnijom. Želimo naše učenike usmjeriti da koriste umjentost u učenju primjerice matematike i drugih predmeta, ali i da upoznaju Europu. Ovo je naš prvi ovakav projekt i vro smo uzbuđeni. Također smo imali u Truskoj sličnan doček za naše partnere i vrlo smo sretni što možemo biti ovdje", istaknula je Şeyma Akkaya iz Ankare, Turska.
 
Gosti su oduševljeni dobrodošlicom u Hrvatskoj. Finci su, kažu, bili i u Zagrebu. Hvale srdačnost i gostoprimstvo Hrvata. Uz stručne edukacijske radionice i projektne zadatke koje će imati cijeli tjedan, za sutra im domaćini iz škole Blaž Tadijnaović pripremaju turistički razgled Slavonskog Broda te božićnu priredbu u crkvi u Podvinju.
 
Zadnje vijesti

Prijavi se i postani nogometni sudac

Na Kupu Hrvatske u Slavonskom Brodu nastupilo 170 kajakaša, Olimpikovcima 15 medalja

Oprez u prometu - policija i dalje nadzire!

FOTO GALERIJA

Osmomjesečni Leon jedini u Hrvatskoj boluje od TAR sindroma; spasonosna skupa operacija čeka ga u Americi!

Postavljen transparent zahvale Mariju Mandžukiću na vrhu najviše zgrade u Slavonskom Brodu!

Nagrađeni naj restoran, terasa, bar, balkon, pretkućnica, stiže CMC Festival rocka

Uspješan sportski vikend za kajakaše i kanuiste Marsonije

Svečano blagoslovljeno novo sjedište i pastoralni centar Župe blaženog Alojzja Stepinca