U sklopu Erasmus+ KA2 projekta PBL učenici iz Njemačke, Italije i Portugala posjetili Brodsko-posavsku županiju

U sklopu Erasmus+ projekta Problem based learning in real life approach, čija je vrijednost projekta 117.353,00 € učenici Ekonomsko-birotehničke škole zajedno s ravnateljem Matom Čaklovcem, nastavnicima te gostima iz Njemačke, Italije i Portugala, u ponedjeljak, 25. listopada 2021. posjetili su Brodsko-posavsku županiju.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.10.2021
U sklopu Erasmus+ KA2 projekta PBL učenici iz Njemačke, Italije i Portugala posjetili Brodsko-posavsku županiju


 Projekt je usmjeren na poticanje suradničkoga učenja kroz analizu stvarne problemske situacije. U ovome će tjednu učenici u međunarodnim timovima kritički promišljati o problemu odlaska mladih iz slabije razvijenih (ruralnih) područja (konkretno Slavonije) radi pronalaska zaposlenja i boljega životnog standarda (u urbanijim sredinama i inozemstvu). Ponudit će inovativna i kreativna rješenja problema primjenjiva u njihovim lokalnim sredinama te tako dati doprinos u Godini mladih (2022.).

Cilj takvog susreta je upoznavanje učenika s bogatom kulturnom baštinom svojih zemalja, običajima, tradicijskim nošnjama, plesovima i pjesmama, s geografskim i socijalno ekonomskim potencijalima, ali i sa funkcioniranjem lokalne i regionalne samouprave i mogućnostima uključivanja u proces donošenja odluka. Učenike je u Velikoj vijećnici Županijske uprave dočekala privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu dr. Anica Vukašinović te se obratila gostima toplim riječima dobrodošlice, upoznavši ih sa značajkama županije domaćina i odgojno-obrazovne politike iste. Razgovaralo se zatim o projektima i aktivnostima i dobrobitima programa Erasmus+.

Projekt je započeo u rujnu 2019., a dosad su ostvarene sljedeće aktivnosti: mobilnost nastavnika u njemačkome gradu Rüsselsheimu i mobilnost učenika i nastavnika u talijanskoj Perugiji (2019.) te online mobilnost učenika i nastavnika i online mobilnost nastavnika u organizaciji talijanskih partnera (2021.). Planirane su još dvije mobilnosti učenika i nastavnika (u Njemačkoj i Portugalu) te mobilnost nastavnika i zatvaranje projekta u Njemačkoj.

Zadnje vijesti

Visoka pobjeda Omladinca nad Naškom

Hrvoje Mišić se oprostio od NK Marsonije

123 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 5 osoba preminulo

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja